Kaunid jõulusoovid ja põnevaid tegevusi jõululauda!

10:47

Juhuu! Ja ongi käes kauaoodatud jõululaupäev!


Suured kiitused kõikidele tublidele meisterdajatele, kelle näpud on valmistanud imelise südamlikke kingitusi, mis täna kuuse alla jõuavad! Usun, et toote oma lähedastele just seda jõulurõõmu, mis peakski südames olema. Sain ka ise eile ühe armsa varajase kingituse, millest võis leida väikese meepurgi, oma aiast korjatud ja kaunilt pakendatud piparmündi ning isekeedetud moosi kaunistatud purgikeses. Aitäh! See oli tõesti armas kink ja läheb kohe käiku ;)

Kuna tänane päev kulub suuresti jõululaua toimetustel ja kinkide pakkimisele, siis vaadake kindlasti häid varasemaid postitusi, kust selleks tarbeks ideid saab:

- kingipakendid taaskasutatud materjalidest
- kingikarbid ja kingitused karbis
- jõululaua kaunistamine
- salvrätid ehteisse

Panen täna siia veel kolm armsat mõtet selle kohta, mida võiks teha jõululauas pärast seda, kui kõhud on verivorstist ja hapukapsast täis söödud :)
Mõned vahvad mängud:

1. Jõululoo meisterdamine – jaga igale jõululauas olijale paber ja pastakas ning loe ette enda loodud algus teie ühisele jõululoole (nt „Kõrgel kumas kaunis kuu, ehteis oli jõulupuu – meie pere lapsed aga olid otsustanud perele üllatuse teha…“) ja seejärel kirjutab iga lauas olija omalt poolt sinna juurde veel kaks rida. Siis volditakse kirjutatud tekst ülevalt poolt kinni, nii et ainult viimane rida jääb näha (või et midagi ei jää näha), ja antakse paber endast vasakul või paremal olevale inimesele. Tema jätkab lugu taas kahe reaga ning voldib siis ka selle teksti eelneval moel kokku ja annab taas loo edasi. Nii saab igaüks saabuvale paberile midagi juurde kirjutada ja kui paberid on tiiru peale teinud, saate need avada ja jõululood ette lugeda. Nalja saab päris palju!

2. Jõululuuletuse loomine – jaga välja paber ja pastakad ning ca 6 jõuludega seotud sõna, mida igaüks peab lühikese luuletuse loomisel kasutama. Tulemused on alati väga vahvad!

3. Arva ennast ära – siin on vaja postiti märkmepabereid (et kleepida need otsaette) või paberit, mis seisaks laual püsti nii, et inimene selle taga paberil olevat teksti ei näe. Igaüks mõtleb endast vasakul või paremal oleva inimese jaoks välja mingi karakteri ja kirjutab talle selle sinna paberile. Kui see on valmis, hakkab äraarvamine – igaüks saab igal ringil esitada ühe „jah“ või „ei“ vastust eeldava küsimuse selle kohta, kes ta võiks olla. Iga „jah“ vastuse korral saab arvaja järgmise küsimuse küsida, kuid iga „ei“ vastuse korral läheb küsimisjärg järgmisele inimesele. Kokkuvõttes saab korralikult naerda :)

4. Jõulu-alias – tehke min 2-st inimesest koosnevad grupid ja jagage igale grupile 10 valget sedelit, kuhu grupp saab kirjutada jõuludega (ei pea tingimata) seotud sõnu, mille grupp annab edasi teisele grupile. Siis algab alias, mille jooksul tuleb kas sõnadega või pantomiimina ühel grupiliikmel teiselt grupilt saadud sõnad oma grupile ära selgitada. Võidab see grupp, kes suudab kõik 10 sõna kõige lühema aja jooksul ära seletada!

5. Kes ja mida laualab? – See võib nõuda pisut enam ettevalmistust, kuid ka siin saab jõuluteemat sisse tuua. Valmista ette 20 laulu ning soovi korral võid inimesed taas väikesteks gruppideks jagada, et oleks toredam arutada. Lase igat laulu natuke ja palu kirjutada üles laulu nimi ja esitaja – igaüks neist annab punkti. Igati põnev ja elevust tekitav ettevõtmine, stiilis „ma tean seda, aga kes see laulab ja mis asi see oli???“!

Vaata põnevaid tegevusi jõululauaks ka meie varasemast postitustest.


Kaunist jõuluaega teile kõigile!

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.