Kui enam ei jaksa niisama peolauas istuda...

18:46
Liina pakub välja erinevaid toredaid võimalusi, kuidas vana-aasta pidustused aktiivsemaks muuta, et järjekordne pidulauas istumine ära ei tüütaks.

Olen alati olnud seda meelt, et tavapärase süldilaua tüüpi istumise asemel võiks igal peol olla mõni tore üllatus - mäng, mis haarab kaasa kõik peolised. Pakun välja mõned toredad ettevõtmised, mida saab läbi viia nii sõpradega, kui ka pereliikmetega. Ära ei tasu unustada traditsioone, nagu tina valamine, aga lisada võiks midagi uutmoodi :)

1. Kirjutage üles enda uue aasta soovid. Kõlab tavapäraselt? Aga tegelikult on väga põnev, kuigi vajab "pisut" kannatust ehk siis ootamist uue aastavahetuseni. Nimelt on asja mõte selles, et iga piduline saab paberi ja pastaka ning võimaluse üles täheldada kõik, mida ta uuelt aastalt ootab. Seejärel volditakse soovid kokku ja pannakse kindlasse kohta (kuhu ei pääse liiga lihtsasti ligi) uut aastavahetust ootama. Äraütlemata tore on järgmisel aastavahetusel eelmise aasta soovid avada ja näha kas ja kui palju neist täide on läinud :) ja kui sellest iga-aastane traditsioon teha, on igal aastal midagi oodata ;) See traditsioon sobib eriti hästi pereliikmetele.

2. Auhinnamäng tähesegadus. Väga lihtne - vali temaatilisi sõnasid ja aja tähtede järjekord segamini. Aja peale palu külalistel sõnasid mõistatada ning parimad saavad valida auhinna korvist auhindu (mõni šokolaad, loterii või parim oleks ka midagi, mis enda meisterdatud:)). Tore oleks lasta seda teha paarikaupa, siis peavad külalised koostööd tegema.

3. Auhinnamäng "aja tagumik toolilt püsti" :)
Kui soovid, et külalised tõeliselt koostööd teeks ja ennast liigutaksid, moodusta nimekiri asjadest, mis külalised elamisest leidma peavad. Jaga külalised tiimidesse, siis saavad nad koostööd teha :) Näiteks: kus kohas toas näed südameid? Kus põhjapõtru? Jne. Motiivid, mida on sinu elamisest võimalik leida. Aja peale enim motiive leidnud paarid saavad taaskord auhinnakorvist auhindu valida :)
4. Vana hea viktoriin. Miks mitte teha mõni tore viktoriin, mille küsimused tulevad näiteks vana aasta tähistamise kommetest? Näiteks miks on kombeks tulistada rakette? Kuna saabub uus aasta Ameerikas? jne.

5. Unimütside abistaja. Kui sul leidub külalisi, kes kipuvad õhtu edenedes manduma ja väsima, siis see mäng võiks seda ennetada. Iga tunni möödudes avatakse uus karp, kus on sees mõned temaatilised küsimused/mängud. Näiteks avades kella 22 ajal karbi, leiab seest möödunud aasta tippsündmused, mida on vaja meenutada. Näiteks milline poliitiline reklaam tekitas enim kõmu? Jne (leia ideid lapates vanu uudiseid). Ja igas kastis on ka auhinnad. Nt. kella 22 mängu auhinnaks on kino kinkepiletid vms. Seeläbi on iga tunni möödumine põnev sündmus, mida oodata :) Viimase, kella 23 kast võiks sisaldada näiteks neid tuutusid, mida müüakse karnevali poodides, millega saab kõva häält teha. Selle saab iga külaline aastavahetuse hetkeks kaasa võtta ja kasutada :)

ERI: Tee ise kodus pildistamine eriliseks. Osta värvipaberit ja pikki orke, voldi-kleebi pisut ja peopildid saavad uue hingamise :)
Näiteid šabloonidest:


Taolisi erinevaid mänge on palju, otsi googeldades "new year eve games" või otsi ideid Pinterestist.

Usu, mida loovam on peo korraldaja, seda meelejäävam aastavahetus :)

Ilusat aastavahetust soovides,
Liina :)


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.