Soojad jõulujoogid

09:55
Esimesel jõulupühal jagab Kai viis erinevat retsepti, mida perele ja sõpradele jõulude ajal valmistada.

Vahel linna peal asjatades ostan endale mõnest kohvikust kaasa topsitäie chaid, mille puhul - kui keegi mult küsib, mis asi see täpselt on - vastan alati, et see on topsitäis vedelaid jõule. Sest minu meelest maitseb chai nii nagu üks jõulujook maitsema peaks. Selle tegemiseks tuleks aga osta suur purgitäis valmispulbrit.



Siin postituses räägin aga viiest teisest joogist, mis kõik jõuludega nagu valatult sobivad. Kõigi retseptid on üsna lihtsad ja boonuseks ka kõik eesti keeles :)

Alustan klassikalise kuuma šokolaadiga, millele lisatud juurde vahukomme. Mmm....

Mõnusalt lihtsa retsepti leiab Toidutare retseptiveebist>>

Šokolaadi lainel ka jätkan (kõik šokohoolikud - nagu ka mina ise - hüüavad "jessss!"). Valge šokolaad ja piparmünt koos külmal talvepäeval... kas saaks olla veel midagi paremat?


Piparmündise puudutusega valge šokolaadijoogi retsepti leiab Ragne Värgi blogist Kokkama>>

Šokolaadilt liigun sujuvalt üle kakaole. Kuigi mulle kakao meeldib, lähen tihti lihtsama vastupanu teed, kus kuumutan mikrolaineahjus piima ja siis lisan magustatud kakaopulbrit. Tegelikult tuleb tõelise talvenaudingu saamiseks pisut rohkem vaeva näha (lisada näiteks mett!), kuid 15 minutist täiesti piisab. Täiskasvanute versioonile saab lisada pisut likööri ja voilà!


Sellise kakaojoogi (likööriga) retsepti leiab Tere retseptide lehelt>>

Täiskasvanute jookidega jätkan. USAs ja Kanadas on jõulude ajal ülipopulaarne jõulujook eggnog ehk munaliköör, mida seal kannude kaupa kokku keedetakse. Kuigi tänapäeval saab seda sealkandis ka poest osta. Ja kuigi seda võib juua aasta läbi, siis jõuluhooaeg on selle joogi tippaeg. Kuigi joogi nimi on liköör, siis tegelikult valmistatakse seda rummist, viskist või brändist.


Lihtsa munalikööri retsepti leiab Ragne Värgi blogist Kokkama>>

Lõpetuseks aga natuke vürtsi ka. Tšilli pole eestlaste toidulaual just kõige populaarsem maitseaine, ent seda kasutatakse üha rohkem. Näiteks Maiade tsivilisatsioonis maiustati kakaoga just seda tšillipipraga segades. Need kaks sobivad väga hästi kokku ja nende romantika sobib just hästi jahedasse jõuluaega.


Tšilliselt kuuma jõulujoogi leiab samuti Ragne toidublogist Kokkama>>

Jõulud on üks õdus ja hubane aeg, ümberringi on pere ja sõbrad, jõulutuled ja kingipakid. Süda on juba soe, nüüd võiks kõhu ka soojaks teha :)

Mõnusat jätkuvat pühadeaega!

Kai

1 kommentaar:

  1. Kunagi tegin kodulehte toiduretseptidega. Päris huvitav ja kasutada uut Domeeni registreerimine Veebimajutust on palju erinevat tüüpi ja teie vajadustele vastava õige valimine on teie saidi pikaajalise edu saavutamiseks oluline osa. Mitte iga veebimajutaja ei paku igat tüüpi hostimist, seega on oluline seda eelnevalt kontrollida.

    VastaKustuta

Toetab Blogger.