Kingikarbid ja kingitused karbis

23:36
Väga tihti on oluline just esimene emotsioon, seega tasub jõulukinke tehes ka kingipakendile tähelepanu pöörata. Eliise tutvustab mõningaid ideid, kuidas efektseid karpe kingituste pakkimiseks meisterdada ning lisab ka mõned soovitused, mida karbi sisse võiks panna.

Minule meeldivad suured kingitused. Kingitus ise võib seal sees ju imepisike olla, aga suur karp tekitab alati palju elevust. Mäletan, et kunagi sain kingituse, mis oli pakitud kuue üha väiksema karbi sisse ja kõige väiksemas neist oli kaelakee. Mäletan, et kaelakee tegi ka palju rõõmu, aga esimene emotsioon kingitust nähes ning selle avamise protsess olid meeliülendavad.
Niisiis, suured kingipakid on toredad! Ja tegelikult on huvitav just konkreetses karbis kingitus, sest siis ei ole võimalik kingitust katsudes selle sisu kohe ära arvata. Karbikesi, nii suuri kui ka väikeseid, on üsna lihtne ise voltida ja kaunistada. Olgu see karp siis mingi erilise kujuga...


 ....või traditsioonilise kujuga. Karbi valmistamiseks ei pea kasutama kartongi. Piisab ka paksemast paberist, mida leiab igast suuremast kauplusest. Kaunistamiseks kasuta lipsukesi, sädelevaid liime või lihtsalt efektse mustriga paberit.


Mõnel juhul saab kingikarbi tegemiseks kasutada väga ootamatuid vahendeid. Nt leidsin pildiõpetuse vahvast karbist, mille peale on wc-paberi rulli kasutades päkapikud meisterdatud. Ülejäänud pakend võibki jääda lihtne ja tagasihoidlik, kui sellised punamütsid juba kuuse all vastu vaatavad.


Aga mis oleks veel põnevam kui kingitus ja kingikarp ühes? See idee sobib kõigile, kellele meeldib piltidega emotsioone edasi anda ja kellel tõepoolest on kodus olemas suur valik paberkujul pilte. Kingituts on lihtne valmistada, aga samas on see väga ainulaadne.



Selleks pole vaja muud, kui kolme ristikujulist tugevamast paberist kujundit ja liimi piltide kleepimiseks (kolme kujundi keskmise osa põhjad tuleb ka omavahel kokku liimida). Pildikarbile kaane tegemiseks saad inspiratsiooni eespoolt.


Kui jõulud liiga kiiresti saabuvad ja endal ei ole aega pildikarpi või päkapikke meisterdada, siis piisab ka lihtsalt ühest kaunistatud karbist (kas siis ise volditud karp, või kingakarp või mõne elektroonikaseadme karp). Lisa sinna sisse lihtsalt kingisaajale südamelähedast sisu ja jõulud võivad ikkagi alata! Isetegijate tiim on jaganud palju erinevaid meisterdamisideid, mida karpi pista. Olgu selleks siis maiustused, ehted, isetehtud kosmeetika, sall või muu praktiline ese. 
Kui ka meie poolt pakutud ideede teostamiseks aega ei jätku, siis võib isetehtud karbi sisse nt jõuluhõngulist teed koos glögiga pakkida võipiparkookidest sõnu ritta seada.

 Tegelikult on ju kõige olulisem siiski see südamlik jõulusõnum, mis kingitusega edasi antakse!

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.