Verivorsti-pohlamoosi saiakesed

22:44
Kai pakub välja ühe mõnusa jõuluteemalise retsepti, mida ta ise ka järgi proovis.

Surfan aeg-ajalt Nami-nami retseptikogus ja mõnusate jõuluteemaliste toitude otsinguil leidsin ühe nii huvipakkuva retsepti, et proovisin selle ise ka järgi. Tegemist pohlamoosi-verivorsti saiakestega.

Pohlamoos ja verivorst on eestlase jaoks traditsiooniline jõulukooslus. Aga et neid kahte ka mingis muus sümbioosis kasutada, selle peale mina ei tulnud. Kingituseks saiakesed võib-olla ei sobi, küll aga jõululauale või sõpradele külla minnes kaasa võtta.

Retsepti leiab siit>>


Vaja läheb:
  • pärmi-lehttainast
  • pohlamoosi
  • verivorsti - minul läks 500g taigna kohta 2-3 suurt verivorsti.
  • muna (määrimiseks) - mina seda ei kasutanud, lihtsalt unus :)
  • kuivatatud majoraan ehk vorstirohi - minul seda ei olnud, saab ka ilma.
Lisaks läheb saiakeste parema kuju hoidmiseks vaja muffinivorme. Mul õnnestus kodust kapinurgast lausa jõuluteemalised välja otsida.



Minu töökäik piltides: rullisin lehtaignatükid laiali (mul ühte suurt ei olnud), määrisin (isetehtud!) pohlamoosiga ning pudistasin verivorsti sisuga üle.





Ja valmis nad saidki.

Keda huvitab, mis maitsega sellised saiakesed siis olid, võin öelda, et raske on öelda, kas tegu on soolaste või magusate saiakestega. Ilmselt sõltub maitse ka konkreetsest verivorstist ja ehk enamgi pohlamoosist, mida kasutada. Nami-nami lehel on kommentaarid eranditult positiivsed ja minu tehtud saiad said ka üsna kiiresti otsa.

Toredat küpsetamist!

Kai

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.