Külalispostitus Merlelt: toredad jõulukaunistuse ideed!

13:00
Järgnev on külalispostitus meie tegemistel silma peal hoidvalt sõbralt Merlelt.

Imelist jõuluaega kõigile! Igal aastal on kuulda siin-seal nurinat selle üle, et miks ikka nii vara on jõuluteema õhus ja jõulukaunistused üleval. Mina ütlen, et tore on! Esiteks, mida varem kingituste peale mõelda, seda paremini saab oma ressursid jagada (ja ma ei mõtle siinkohal pelgalt raha, ikka ka aega – aega isetegemiseks jne.). Ning seda toredam on meie kliima pimedat aega mööda saata. Proovige järele – mõned küünlad, mõned jõulutuled ja olemine läheb helgemaks. Ennustan, et lähiajal muutuvad jõulutuled õues, akendel ja kodudes Skandinaavia eeskujul veelgi varajasemaks nähtuseks.
Mina ootan jõuluaega igal aastal. Mulle väga meeldib panna mõte tööle, kuidas sellel aasta-ajal koju rohkem valgust, helgust, hubasust ja jõuluhõngu luua ja tuua. Kuna mul on kaks väikest last (5-aastane Madli ja 3-aastane Jasper), on tore leida ühiseid hetki ka koos jõulu-meisterdamiseks.

Siinkohal mõned meie pere viimaste aastate jõulukaunistuste ideed
  1. Kui kuuske veel toas ei ole ja ei tahaks hästi veel tuua ka (et jõuluõhtul ikka kuusel veel okkad küljes oleksid), siis on hea idee tuua vaasi mõned raagus oksad, mille külge saab juba jõuluehteid riputada. Meie meisterdasime lastega ka okstele riputatud jõuluehted ise. Valged kerad näiteks tegime lõngast (täpselt selliselt, nagu mul kooliajast nende „mütsituttide“ meisterdamine meeles oli; nende tegemise õpetuse leiab ka internetist, märksõnaks näiteks „lõngast tuttide meisterdamine“.)
  2. Väga lihtsalt saab luua erinevaid kaunistusi käbide abil. Näiteks meisterdasime koos lastega käbiketi. Meie oleme riputanud pildil oma käbiketi kella külge, aga seda saab riputada ka kuuse kaunistuseks jne. Käbide korjamine on juba iseenesest (eriti lastele:)) meeldiv tegevus.
  3. Kahel viimasel aastal on meie köögiseina ehtinud magnet-teibiga loodud jõulukaunistused. Põder, kuusk, oksad – kujutlusvõime tööle ja väga lihtsate vahenditega saab väga efektse kaunistuse. Samalaadse asja saab teha ka teiste värviliste teipide abil.
  4. Lapsed tõid jalutuskäigult koju kaasa kuuseoksi. Mis nendest siis ära visata. Panime oksad vaasi ja kaunistasime sellega oma jõululaua küünlad. Oksad võib sellisesse läbipaistvasse pudelisse, nagu pildil, panna näiteks ka pudeli sisse (niisama, ilma veeta). Väga lihtne ja samas efektne.
  5. Väga tore on koos lastega lugeda päevi jõuluõhtuni enda meisterdatud advendikalendri abil. Sellel aastal tuli kalender meie peres välja selline. Põdrake loeb detsembrikuu päevi ja lapsed saavad igal hommikul põdrakest edasi liigutada. Mis neile muide jubedalt meeldib ja hommikul ärgates on põdrakese päeva-võrra edasi liigutamine peale päkapikusussi kohe järgmine tegevus

Häid pühasid sooviv
Merle

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.