Valmista ise kaunis küünal!

07:48
Jõulude paiku nägi Helena Instagramis oma sõbranna Mari imelisi fotosid isetehtud kinkidest, mille hulka kuulusid ka imekaunid käsitsi valmistatud küünlad. Seda retsepti ei saa ju ometi jagamata jätta! Mõeldud tehtud - ja nii räägibki Mari tänases külalispostituses lähemalt sellest, kuidas ise imekauneid küünlaid teha.

Mulle on alati ise teha meeldinud, lapsest saadik. Mis täpsemalt isetehtud kingitustesse puutub, siis minu arust ei saa ju paremat asja olla – teades ja tundes inimest, kelle jaoks meisterdan, on kingitus eriti personaalne ja ainulaadne maailmas – seda tehes panen ju sinna sisse oma hinge ja mõtte.

Allikas: Mari Jänes
Pean ütlema, et mida aeg edasi, seda vähem tunnen “kohustust” jõulude ajal kinke kinkida – üha enam naudin seda, kui saangi kellelegi mõeldes väikse üllatuse ise valmis meisterdada. 

Sel aastal võtsin ette küünalde ja seepide tegemise. Hea pisike kingitus, mis ei jää seisma, sest selle saab ju ära kasutada. Iga küünalt ja seepi tehes mõtlesin, kellele see läheb – tean ju saaja lemmikvärve ja ka lõhnaeelistusi. Lisaks tegin veel jõuluehteid – nagu iga aasta. 

Küünlategu

Materjalid

* Küünlamass – parafiin, mesilasvaha, vanade küünalde jäägid
* Eeterlikud õlid
* Rasvakriidid
* Küünlataht
* Sulatusnõu
* Topsid küünalde valamiseks – sobivad vanad küünlatopsid, tassid, klaasid jmt.

Valmistamine

Sulata küünlamaterjal. Vala sulatatud mass klaastopsi. Soovi korral tilguta küünla sisse ka meelepärast lõhna. 

Selleks, et küünlaid värviliseks saada, kasutasin rasvakriite. Väga hästi toimis see, kui “segasin” sulanud küünlamassi küünlatopsis – kuumuse mõjul hakkas rasvakriit sulama ning värvis küünla. Segasin küünlamassi veel korraks puutikuga läbi. 

Allikas: Mari Jänes
Puidust küünlatahi (sel on spetsiaalne hoidja) asetasin küünlatopsi põhja. Kui kasutad tavalist küünlatahti, seo see ühte otsa pidi grilltiku otsa, mille saad pärast küünlatopsi peale asetada, et see püsti seisma jääks.

Jäta küünlad tahenema. Mida aeglasemalt küünlad jahtuvad, seda parem – kiiresti jahtudes tekib küünlatahi ümber “kraater”.

Mõnusat meisterdamist!

Mari J.

Allikas: Mari Jänes

Hea meisterdaja!


Aitäh ja kiitus Sulle, et sel aastal meie tegemisi jälgisid ning ka ise kaasa meisterdasid!

Soovime Sulle meeleolukat aastavahetust ja rohkelt inspiratsiooni ka algavaks aastaks!


Uuel aastal uue hooga!

Kai, Liina, Helena ja Eliise :)




3 kommentaari:

  1. Tere, sooviks teada, kust oleks võimalik puidust tahti osta.

    VastaKustuta
  2. Tere, sooviks teada, kust oleks võimalik puidust tahti osta.

    VastaKustuta
  3. Tere Riin!

    Mari: mina tellisin ebay'st. ma ei tea, kas eestist kuskilt saab. minu ost täpselt sellelt linglilt :) http://www.ebay.com/itm/321858331044?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=510802733802&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
    kohale tuli kiiresti - enne jõulu ajal ca kahe nädalaga. ükskord samalt müüjalt tellides oli kaup lausa nädalaga kohal (Hong Kong)

    VastaKustuta

Toetab Blogger.