Nutella kreem!

13:06
Vaadates, et meie sõpradele facebook-is läks isekaunistatud šokolaadi idee hästi peale, jätkan ühe magusa ideega. Kõik teavad, mis on Nutella kreem, aga mina kutsun teid seda ise valmistama! Esiteks on see kindlasti tervislikum, kuna sa tead täpselt, mis sa sinna sisse paned ja teiseks.. see on nii pähkliselt-šokolaadiselt maitsev :)

Idee sain siit
Eesti keeles on üks õpetus siin (natuke erinev).

Alustuseks röstisin pannil sarapuupähkleid (sest mul ei olnud kodus erinevaid pähkleid, nagu videos soovitati). Lõpus lisasin pannile ka vett, pruuni suhkurt ja soola (videos on kõik näha). Seejärel keetsin segu 10-15 minutit.

Siis blenderdasin selle kõik mõnusaks ühtlaseks massiks (võimalikult ühtlane!).
Seejärel sulatasin vesivannil ka šokolaadi. Mina kasutasin Bitteri šokolaadi, aga kindlasti võib kasutada ka piimašokolaadi.
Pähklite massi, sulatatud šokolaadi ja kakaopulbri segasin kokku ühtlaseks massiks ja segu tõstsin tunniks külmkappi. Ja põhimõtteliselt valmis ta oligi!
Lisaks, et seda oleks ilus kinkida, soovitan kasutada isekaunistatud purke.
Minul oli tulemus seekord selline:
Tee sõbral tuju heaks! Esiteks, kellele ei meeldiks mõnus Å¡okolaadine Nutella kreem ja teiseks annab see märku, et oled sõbra kingituse nimel natukene vaeva näinud ja asja südamega teinud :) 

Jõuludeni päevi lugedes,
Liina
:)

3 kommentaari:

  1. Minule meeldiks kui oleks ka eelarve juures :). Mis oleks nt maksumus asjadel. Tean, et ise tehtud kingid ei ole võrduses odavusega, kuid siiski on see kinkide osas tähtis külg. Seega oleks tore teada, kui oleks ligikaudne eelarve ka positustel juures :).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. (Liina) See on väga hea tähelepanek!
      Kuna planeerin lähipäevil seda kreemi uuesti valmistada, jätan tšeki alles ja lisan sellele postitusele.

      Kustuta
    2. Uuesti kreemi valmistades võtsin siiski arvesse vaid šokolaadi ja pähklite maksumuse (see läks mul kokku 2,39 eurot 300 grammise Nurri šokolaadi peale ja 2,35 metspähklite peale).
      Kakaod, suhkurt jne. läheb väikestes kogustes ja need asjad on tõenäoliselt niikuinii kodus olemas.
      Sellest kogusest olen saanud Nutella kreemi enam, kui ühe purgi täie. Jätkub ka väiksesse kausikesse, kohe endale maiustamiseks ;)

      Loodan, et see andis mingisuguse ülevaate kuludest :)

      Kustuta

Toetab Blogger.