Erilised jääküünlad

11:30
Eliise mõtted. Mulle meeldib küünlaid põletada! Küünlaleek toob tuppa hubase valguse ning aitab kaasa jõulutunde tekkimisele.

Avastasin enda jaoks jääküünlad, mis ei ole tehtud jääst vaid jää abil. Tulemuseks mõnusalt auklik küünal, mis on eriline, sest selliseid naljalt poelettidelt ei leia. Proovisin ka ise järele ning üsna lihtsa vaevaga sain ilusa tulemuse.

 Jääküünla valmistamine

Küünla valmistamiseks võta tavaline puhtakspestud tetrapakk, kuumakindel kohvitops või näiteks krõpsukarp (Pringles). Lõika see endale meelepärase pikkusega anumaks. Põhja sisse keskele tee auk ja pane sellest taht läbi nii, et väljapoole jääb ca 2cm pikkune jupike. Auk teibi ilusti kinni. Ülejäänud taht tõmba paki keskelt selle ülemise ääreni. Mina ise panin tavalise kuuseküünla paki keskele, siis ei olnud vaja tahti osta.
Vala pakend jääkuubikuid täis (aukude suurusega saab mängida erineva suurusega/kujuga jääkuubikuid kasutades), nii et taht või pärisküünal jääb keskele ja vala pakend täis sulaparafiini. Mina otsustasin ise vanu küünlaid tavalise riiviga helvesteks riivida ja siis sulatada kuumaveevannis– töötas ka hästi! Kui ise siiski riivimisvaeva ette võtta ei taha, siis parafiinihelbeid või ka parafiinikange ja muud vajalikku müüakse internetipoodides (nt www.vunder.ee või www.giftline.ee).




Umbes 12 tunni pärast, kui parafiin on täielikult hangunud, võib pakendi jääküünla ümbert ettevaatlikult ära lõigata. Tee seda nt kraanikausis, sest sulanud jääkuubikutest tulnud vett on üsna palju. Minu küünal tuli kahevärviline ja küünlaleek kumas väga efektselt aukudest läbi.


Abistava videoõpetuse leiad siit: http://www.youtube.com/watch?v=tFX5HJFwhA0




2 kommentaari:

  1. Palju tuleb küünlaid riivida, et valmistada umbes sama suur jääküünal nagu teil?:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma riivisin seitse kuuseküünalt ja ühe pika peenikese lauaküünla. Kui anumasse valamisel selgub, et vaha on liiga vähe, siis saab juurde sulatada ja sinna peale ka natuke hiljem lisaks valada. Küünla struktuuri see ei mõjuta :) Soovitan ära kasutada neid küünlaid, mis enam põlema ei lähe, aga vaha veel jagub.

      Kustuta

Toetab Blogger.