Küünalde valmistamine

07:50
Ühel toredal esmaspäeval otsustasime kolleegidega üheskoos küünlaid valmistada. Mõeldud-tehtud!
NB! Ära jäta kunagi küünalt järelvalveta!

Mis selleks vaja oli?
1. Sojavaha. Mina tellisin vaha siit (LINK)
2. Küünla taht. Mina tellisin need siit (LINK)
3. Vabal valikul anumad, kaunistused

Küünalde valmistajaid oli kokku 7 ja selle koguse peale tellisin 3 kg vaha ja 24 tahti kokku. Saime kõik isu täis meisterdatud :)

Vaha näeb tahkel kujul välja siis selline (helvestena)
Kasutasime sulatamiseks vana potti. Mis muud, kui pott tulele ja helbed sulama. Kogu protsess ei võtnud sugugi kaua aega ja aeg-ajalt segasin segu, et ta ühtlasemalt sulaks.
Küünalde tegemiseks oli igaüks endale kaasa varunud vanu purgikesi, anumaid jms. Minul olid kaasas väikesed purgid, liim ja mõned kanarbiku oksad. Lisaks aroomiõlid.
Esmalt kaunistasin purgid ja seejärel asetasin tahi kohale. Selleks saab kasutada ükskõik millist pulka ja kleeplinti, et taht küünalde valamise ajal ja hangumise ajal ikka paigal püsiks. Vaha valamiseks kasutasin topsi.
Osade küünalde vaha sisse puistasin kohviubasid, osade sisse purustatud kaneelikoori. Lisaks lisasin erinevatele küünaldele erinevaid aroomiõlisid (lavendel, piparmünt).
NB! Küll aga jälgisin, et kergesti süttivad asjad (kohvioad jms) ei jääks tahi äärde.
NBNB! Üks meisterdaja jagas enda kogemust, kus vaha sulades sattusid kohvioad siiski tahi lähedale ja süttisid, tekitades väga tuleohtliku olukorra. Kui otsustad siiski kohviubasid kasutada, ära jäta kunagi küünalt valveta!

Nüüd väike galerii meisterdajate lõpptulemustest :) Seal on näha, kes mis tehnikaid kasutas. Kes kaunistas pitsiga, kes sädelusega, kes kasutas vana tassi jne.








Mina põletan hetkel neid küünlaid


Küünalde valmistamine ei olnud sugugi keeruline ja ma ütleks, et pigem rahustav ettevõtmine. Tore kingiidee jõuludeks - enda valmistatud küünlad!
Ühtlasi oli see vahva ettevõtmine koos töökaaslastega :) Tekitas juba kerge jõulutunde ;) Järgmiseks küpsetame koos piparkooke!

Liina :)

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.