Töötuba Mulgi Savikojas

07:30
Kai kirjutas veidi aega tagasi, kuidas ta Suure-Jaanis kruusi meisterdades stressi maandas (LINK). Sellel suvel võtsin minagi enda töökaaslastega ette käigu sellisesse toredasse kohta nagu Mulgi Savikoda, mis asub Viljandi külje all.
Ma ei pea ennast absoluutselt kannatlikuks inimeseks ja arvasin, et see saab minu jaoks pisut piin olema. Mitu tundi saviga mökerdamist. Aga võta näpust! Tõepoolest, savist kruusi meisterdamine osutus ülimalt stressi maandavaks tegevuseks, mida ma nautisin 100%. Muidugi aitas kogemusele kaasa ülimeeldiv savikoja naispere, kes suisa pakatavad positiivsusest ja rõõmust.

Enne savikotta minekut hüppasime loomulikult läbi enda lemmikust Rohelise Maja kohvikust Viljandis (soovitan!) ja haarasime kaasa värskeid saiakesi, et savi voolimisel kõht tühjaks ei läheks.
Rohelise Maja kohvik
Mulgi Savikotta jõudes keedeti meile kohvi ja meie pakkusime saiakesi. Õhkkond oli tõeliselt mõnus :)
Ja siis läks meisterdamiseks. Igaüks sai valida, mis suuruses ja kujuga tassi ta soovib meisterdada ja kuna mina olen suur kohvisõber, valisin ühe mõnusalt mahuka tassi kuju.
Seejärel sai mõelda, mis mustrit enda kruusile soovid. Minule meeldib klassikaline pitsimuster ja seda ma pitsi ja rulliga peale kandsingi.

Sobiv pits savi peale ja rulliga tugevalt sisse suruda
Muster valmis!

Nii see muster peale kanti
Seejärel tuli hakata tassi kokku meisterdama. Mõnus silumise-nokitsemise protsess. Mulle meeldis! :)

Rahuloleva näoga tööhoos
Ainult rõõmsad näod!
Hakkab looma
Mõnda aega nokitsemist hiljem olid meie kruusid valmis :)
Kes kasutas pitsimustrit, kes vajutas nööbiga mustreid, kes haaras õuest kauni taime ja pressis selle kujundi kruusi sisse. Võimalusi on lõputult!

Seejärel peavad kruusid minema ahju ja seisma. Ehk siis glasuurimisse läksime mõned nädalad hiljem. Saime jälle kohvikust saiakesi haarata ja taaskord meeldivas seltskonnas aega veeta.
Minu kruusi lõpptulemus oli selline
ja ma olen sellega väga rahul :) Kruusi põhja all ja sees on ka väike salasõnum mulle endale, mis meenutab mulle alati toredaid hetki ühises töötoas.

Kõik osalejad jäid väga rahule. Meie soovitame 110% võtta enda sõbrad või kolleegid või pereliikmed kokku ja teha üks ühine tore töötuba. Veel jõuad voolida kruusi ka jõulukingituseks!

Liina :)


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.