Piparmündine huulepalsam

07:30

Mõni aeg tagasi jagasime siinsamas blogis mitut lihtsat huulepalsami tegemise õpetust. Vaata lähemalt, kuidas teha peediselt roosat, mee ja kaneeliga või näiteks šokolaadist huulepalsamit: mõnusa huulepalsami valmistamine.

Brit + Co


Minu lemmik huulepalsamiks on juba aastaid Burt's Bees 100% naturaalne mesilasvaha ja piparmündiga huulepalsam. Kuna aga ostan seda välismaalt (sest Eestis seda müügil pole näinud), siis tekkis idee ise proovida midagi samalaadset teha. Kuna kaubamärgil on austajaid üle maailma, leidsin ka enam-vähem täpse retsepti, mis ikoonilist huulepalsamit imiteerib.


Mida vaja?

  • 2 kuhjaga spl mesilasvaha (leiab näiteks käsitööpoodidest)
  • 2 spl kookosõli
  • 1 spl mandli- või päevalilleseemneõli
  • 15 tilka piparmündi eeterlikku õli
  • 1 tl E-vitamiini (hea trikk on teha katki mõned E-vitamiini kapslid, valada sisu lusikale ja kest ära visata)
  • Väikest purgikest või tühjasid huulepalsami topsikesi
Mida teha?

Alusta mesilasvaha sulatamist vesivannil ning lisa aja jooksul kookosõli ja mandli- või päevalilleseemneõli. Kui segu on sulanud ja segunenud, tõsta see vesivannilt ära ning lisa juurde piparmündiõli ja E-vitamiin. Sega läbi ja vala kohe väikestesse purgikestesse või huulepalsami topsikestesse. Lase jahtuda ja taheneda ning huulepalsam ongi valmis! 

Love To Be In The Kitchen


NB! Piparmündiga huulepalsam on jahutava toimega ja tekitab huultel pealekandmisel kerget kihelevat tunnet. Just sellepärast mulle piparmündised huulepalsamid meeldivadki! Pipamündi eeterliku õli võid aga asendada ka mõne teise meeldiva õliga - lavendli, roosi, tsitruse või muu lemmikuga. 



A Pumpkin & A Princess

Eat. Drink. Love

Threads and Blooms





Mõnusat isetegemist!

Kai




Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.