Kammkarbid 2in1: söö ja meisterda!

08:00


Ühel vihmasel oktoobri laupäeval tõi mu elukaaslane kalapoest neli värsket (loe: elusat) kammkarpi. Tema eesmärk oli neist gurmeeõhtusööki meisterdada. Karpe avades küsis ta mult, kas ma tahan neid endale alles jätta. Viskasin pilgu peale, silmad lõid särama ja (kuna maadlesin parasjagu kurguvaluga) kraaksusin "jah!"

Martha Stewart


Kammkarbid ehk inglise keeles scallops on ilmselt kõige tuntumad oma ilusate karpide pärast. Gurmeesõbrad aga teavad, et tegu on hinnatud mereanniga, mida Eestis värskest peast alati ei pruugi saada. Meil läks õnneks, värsked Norrast toodud ja elusad karbid! Värske kammkarp on selline, mis on korralikult kinni - meie omasid oli suisa raske lahti kangutada.

Meie veel avamata karbid


Kõige mõnusam on kammkarpi nautida, teda esmalt kergelt praadides ja seejärel lisades pisut pipart ja laimimahla. Ja rohkem polegi vaja.  Vahva loo Eesti tuukrist, kes Norras kammkarpe korjab, leiab siit. Muide, tema korjatud on ka needsamad meie ostetud karbid :)



Kui maitsev roog mõnusasti kõhus istub, saab karpide kallale asuda. Ja ideid, mida nendega peale hakata on oi, kui palju!



Ehete hoidja: Pillar Box Blue
j
Seebikarp: Martha Stewart

Billabong

Jõulukaunistused: Martha Stewart

Kostüümipeole: Seatail





Karbid sobivad ka suurepäraselt näiteks võitükikese aluseks või muu toidu serveerimiseks.

Italy on My Mind

Pimedad novembriõhtud on ideaalsed uute meisterduste katsetamiseks! Ja tegelikult võib ju ka tasapisi jõuludeks valmistuma hakata...

Kai






Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.