Voolime ise valmis armsad jõulukingid

08:42
Seekord räägib Helena blogiveergudel erinevatest võimalustest, kuidas jõulukingid "valmis voolida" :)

See on tegelikult lausa uskumatu, kui palju on tekkinud tänaseks erinevaid materjale, millega huvitavaid vidinaid valmis voolida saab! Kunagine plastiliin ei tule tegelikult täna enam väga kõigi nende muude voolimismasside, FIMO-savi ja valge savi kõrval enam meeldegi... Seega panen siia mõned meie toredatelt fännidelt laekunud mõtted, kuidas oleks võimalik oma lähedasi käesolevatel jõuludel voolimismassist tehtud kingitusega üllatada.

Valge savi

Üks kõige lihtsamaid ja kaunimaid viise voolimiseks on kasutada valget savi. Tänapäeval on see saadaval enamikes kunsti-ja käsitööpoodides, aga ka suuremates marketites (nt Prisma või Selver). Mina leidsin omale valge savi näiteks hoopis Apollo raamatupoest, kus see maksis vähem kui 5 eurot.

Valge savi lihtsus seisneb selles, et seda on mõnus modelleerida ja see ei vaja kuivamiseks spetsiaalset ahju - savi kuivab ja kivistub õhu käes (6-24h). Viimistluseks võib kasutada lakki (nt läbipaistvat küünelakki või miks mitte ka väikese sädelusega lakki). Samas meeldib mulle endale just selline naturaalne ja natuke kare savi pealispind, kuhu võib soovi korral näiteks peene viltpliiatsiga ka midagi peale joonistada/kirjutada. Nt tee savist õhukesed (5mm) kettad, milles on auk, ja kirjuta igale kettale kingisaaja nimi. Kinnita ketas kingipaki külge - nii saab kingi saaja oma ketta hiljem näiteks ka kuuse külge riputada.

Veel mõned toredad näited valgest savist valminud asjakestest:




Savist saab saab vormida huvitavaks ka nii, kui sellesse erinevaid mustreid (nt pits, puit või lehed) sisse suruda. Vaata lähemalt allpool:








Minu vanaema sai näiteks mõned jõulud tagasi kingituseks toreda üllatuse oma pisikeselt lapselapselt, keda ta muidu harva näeb - nimelt kinkis poiss talle oma käejälje, mis vanaemale nüüd kapi pealt iga päev lehvitab:


Ära unusta, et savi sisse saab ülilihtsalt ja mugavalt ka mõnusaid detaile lisada - siin on armas näide sellest, kuidas savi on pisikeste kristallide näol veelgi kaunimaks saanud:


Muidugi ei pea valge savi puhul ainult kuuse-ehetega piirduma - valgest savist võib valmistada näiteks ka huvitava kujuga pisikesi lillepotte:


Kips

Lisaks valgele savile võib nii käsitöö-ja kunstipoodidest kui ka suurematest marketitest leida kipsi. Tavaliselt on selliste kipsikomplektidega kaasas ka toredad vormid, kuhu saab kipsi sisse valda ja selle hiljem pärast ärakuivamist ära värvida. Soovi korral võid kipsi sisse ka väikese magneti lisada - siis saad kujukesest vahva külmkapimagneti :) Ka kipsi boonuseks on see, et kips kuivab lihtsalt õhu käes (vaata täpsemalt poest ostetud kipsi pakendilt). PS - võid kipsi sisse korraga näiteks sädelevat pulbrit lisada, siis saab tulemus üsnagi lihtsa vaevaga vingelt sädelev!



Fimo-savi

Üks supermõnus vahend voolimiseks on muidugi veel ka fimo-savi. Sellesse on kokku põimitud plastiliini ja savi kõige paremad omadused - lihtne voolitavus ja tugev tulemus!
Olen ka ise päris palju fimo savi kasutanud - seda kõige rohkem ehete valmistamisel. Pean ütlema, et fimo savist asjade valmistamisel on tulemuste piiriks vaid fantaasia - lihtsalt googelda "fimo clay" või "fimo ideas" ja naudi fantaasiamängu!
PS - üldjuhul tuleb fimo-savi kivistamiseks seda ahjus küpsetada - vaata täpsemalt oma fimo-pakendilt. Fimo savi leiad kunsti-ja käsitöökauplustest, aga suurematest marketitest vaid mõnede eurode eest.

Mõned näited fimo-töödest:





Üks näide minu poolt valmistatud fimo-kõrvarõngastest:

Nüüd peaks küll jaguma küllaga toredaid ideid voolimiseks!
Laske oma loovus valla ning nautige :)

Lisaks võite kirjutada meile kommentaaridesse, missuguseid võimalusi ja vahendeid olete kasutanud ise erinevate voolimismasside puhul!




Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.