Puuklotsidest kalender või pusle

00:37
Eliise annab ülevaate ühest praktilisest kingiideest. 

Aasta lõpp on peagi käes ja poelettidele on jõudnud juba uue aasta kalendrid. Mina leidsin palju omanäolisema kalendriidee, mida on puuklotsidest lihtne valmistada.

Idee seisneb selles, et iga klotsi külg tähistab mõnda numbrit või ühte kuud aastas ja neid keerates saab klotse kasutada kalendrina. Minu arvates väga praktiline, ilus ja loodussõbralikust materjalist valmistatav kingitus, mis sobib nii kontorisse töölauale, öökapile kui ka köögiriiulile. Kuna puit kannatab hästi erinevaid tingimusi, siis tegelikult ei ole selle paigutamisel piire.

Mõtlesin mõnda aega, et kust selliseid puuklotse saada, mida siis üle värvida/kleepida. Üks võimalus on poest osta lastele mõeldud puuklotsid, mis juba ongi müügil numbrite ja tähtedega. Võib-olla on mõni ka oma lapsepõlvest alles jäänud? Minul peaks mõned isegi alles olema. Natuke omaloomingut ja saabki ka neid kasutada. 

Samas võib needsamad klotsid täielikult üle värvida ja omanäoline stiil luua (nt kuud erineva värviga või aastaaegade kaupa erinevas stiilis). Karp või alus, mille peale klotsid asetada on samuti vaid fantaasia küsimus. Väike õpetus piltide kujul siiski ühe öökulli näitel ka.

Ehituspoodides müüakse kindlasti erinevas mõõdus puitmaterjali, millest saab ise vajalikud klotsid lõigata/tükeldada ja need siis omakorda ära värvida. Ja kui muud üle ei jää, siis ilmselt sobib ka mõne vana laua või tooli jalg algmaterjaliks :) 

Kõige toredam on see, et klotsidest kalender sobib kinkida nii meestele, naistele kui ka lastele, sest erinevate stiilidega saab väga edukalt mängida. Näiteks lastele võib teha loomateemalise kalendri, täiskasvanutele aga midagi erilist, pidades silmas mõnda kingisaaja lemmikelementi (sinine värv, pingviinid, kassid vms).



Tegelikult saab puuklotsidest veelgi huvitavaid asju teha! Näiteks saab klotsidest teha piltpusle, mida on üheskoos tore kokku panna. Selleks on vaja lihtsalt sobivas suuruses pildid (6tk) ruutudeks lõigata ja need siis klotside külgedele liimida. Rohkem ideid leiad aadressil http://www.howdoesshe.com/10-things-to-do-with-a-block-10-ornament/


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.