Purgid, purgid, purgid...

20:04
Käesolevast postitusest saab lugeda Liina esimesi katsetusi meisterdamisel:
 
Ühel nädalavahetusel köögikappe koristades avastasin ühe salajase lao, mis oli sinna justkui iseenesest tekkinud.
Seeni ma sügisel sisse ei teinud, ka ei olnud punasõstraid piisavalt, et mahla teha. Nii need purgid sinna kogunenud olid ja neil puudus igasugune otstarve.
Sellest tulenevalt hakkasin uurima, mõtlema, et mis nendega veel teha võiks. Ja tegelikult on võimalusi lõputult. Näiteks üks link, mis mind inspireeris:
Kuna tulemas on jõulud, otsustasin kasutada purke küünalde hoidjatena. Seejuures lähtusin enda maitse-eelistustest ning lasin fantaasial voolata. Olgu ausalt öeldud, et mina ei ole suurem asi nokiseja, seega peab asi minu jaoks olema võimalikult lihtne ja kiirelt teostatav. Vastasel korral muutun kärsituks ja asi jääb peagi pooleli. Niisiis, lollikindel ja kiire viis:
Mis siis selle jaoks vaja läks?
Puhas purk, natukene värvilist linti (Abakhanist), iseliimuv pits (Koduekstrast, olen näinud ka Prismas) ja spetsiaalne liim, mis kuivab läbipaistvaks (Abakhanist).  
Töö ise on väga lihtne - iseliimuv pits ümber purgi, lindist tegin lipsu ja igaks petteks "põletasin" kergelt lahtise leegiga lindi ääre kinni, et ei tekiks hargnemist. Seejärel liimisin selle purgile külge. Ja voilà - tulemus oli selline:


Samas, kaunistatud purki ei pea kasutama ainult küünlahoidjana - sinna sisse midagi maitsvat asetades on see suisa ideaalne kingitus kallile sõbrale.
Kokkuvõttes: aega ühe purgi kaunistamiseks kulus ca 5 minutit, liim kuivab pisut kauem (umbes pool tundi). Purk leidis otstarbe ja mina sain sellest nii palju innustust, et tegin kaks purki veel juurde, erinevates suurustes.
Lisaks sellele leidsid kasutust kodus leidunud pisikesed beebitoidu purgid. Kui sinu sõber armastab kokata, siis miks mitte teha talle mõnus korvitäis selliseid personaalseid maitseainepurke?
Või on su sõber tõeline maiasmokk ja te olete kokku leppinud, et sellel aastal üksteisele kingitusi ei tee, aga natukene üllatada sa teda siiski tahaksid? Aga kook purgis? Kõlab naljakalt, aga võib väga ilus kingitus olla, leidsin näiteid koos lihtsate retseptidega siit: http://www.21rosemarylane.com/2013/03/all-you-need-is-your-spoon-no-bake.html
Olgem ausad - fantaasial pole piire ja oma sõbrale ja tema huvidele mõeldes leiab täpselt temale sobiliku variandi, mida ta ei osanud oodatagi!
Innustan kõiki purke taaskasutama ja seejuures oma sõpru armsa kingitusega üllatama!

Ilusat algavat pühadeaega soovib Liina!

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.