Ilusad hetked raami sisse: fotokollaaži meisterdamine

09:51
Seekord annab Helena blogiveergudel nõu, kuidas oma ilusad hetked ja mälestused jõulukingiks raami sisse panna.

Meie jõulukinginippide projektike on kahtlemata tähelepanu pälvinud - seda nii meie sõprade seas kui ka laiemalt. Selle kõige suureks plusspooleks on asjaolu, et paljud meisterdajad ja inspiratsioonikogujad on ka ise meile põnevaid ideid saatnud. Nii näiteks toongi täna teieni ühe mõtte, mille saatis mulle minu armas sõbranna Karmeli. Ja huvitav on see, et kui hiljem ise sellele kingiideele mõtlesin, meenus mul, et olen seda ka ise varem oma vanaemale kinkinud - panin tema kollaažile pildid tema lapselastest ja oi kui palju rõõmu see talle valmistas! :)

Jutt käib siis täpsemalt ilusate hetkede raami sisse panekust. Ilusateks hetkedeks võivad olla näiteks toredad fotod, aga ka ajakirjaväljalõiked või sloganid, mis inspiratsiooni annavad ja tuju heaks teevad. Kui see tore kollaaž kusagil nähtavas kohas on ja pidevalt silma jääb, teeb ta kindlasti alati tuju heaks.

Selleks, et teha üks vinge pildikompositsioon, on vaja...
- fotosid ilusatest hetkedest (ühe foto ilmutamise hind on u 0,15 €) või ajakirju, kust saaks väljalõikeid teha või väljaprinditud pilte/tekste 
- pulgaliimi fotode kleepimiseks aluspaberile
- soovi korral värvilisi pastakaid, millega kollaaži kaunistada
- soovi korral kleepse või sädelevat liimi, millega kollaaži kaunistada
- suurt pildiraam (hea hinnaga pildiraame saab lisaks fotopoodidele ja näiteks Jyskist või Koduextrast)
- suurt ja paksemat aluspaberit (nt A3 või A2 formaadis, juhul kui pildiraamil seda pole või soovid teha ise põhja, mida ära raamida)

Allpool on inspiratsiooniks mõned ideed sellest, kuidas võiks kollaaž välja näha. Uskuge, see teeb kindlasti tuju nii heaks ja toob (näiteks vanavanemate puhul) ehk ka pisara silma :)







Fotod võivad olla ka pisikeste näppidega nööri küljes, mille raami ühest otsast teise kinnitad :)

Alati ei peagi tegu olema fotokollaažiga, vaid võib sisaldada inspiratsioonipilte ja sloganeid ajakirjast või väljaprinditud tekstidest/piltidest

Juhul kui soovid enne meisterdamist veel natuke õpetusi uurida: vaata SIIA või SIIA :)

Head meisterdamist!

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.