Kingi heategevust!

07:30

Kuigi meie siinse blogi peamine eesmärk on kutsuda aina rohkem inimesi jõulukinke ise tegema, siis hüppame korraks oma sissetallatud rajalt välja ja kutsume üles hoopiski heategevuslikke kingitusi tegema. Kogusin kokku mõned ideed omaenda näitel sellest, kuidas heategevust ka jõuludeks kinkida saab :)



1. Kingid, mille tulu läheb heategevuseks

Kingi jõuludeks tooteid, mille tulud lähevad heategevuseks. Võid otsida mõne konkreetse organisatsiooni või minna mõnele heategevuslikule jõululaadale. Mina külastasin sel aastal näiteks Tallinnas asuva Mattiase Kooli heategevuslikku jõululaata, kus lapsed müüsid omatehtud kaupu, et korjata raha kevadiseks ekskursiooniks ning MTÜ Mondo jõulubasaari, kes tegeleb arengukoostöö, humanitaarabi ja maailmaharidusega.

Mattiase Kooli laste ja vanemate meisterdatud seebid.

Ghana naiste punutud korvid MTÜ Mondost.


2. Koosveedetud aeg (vabatahtlike abistajatena)

Meisterda ise üks tore "kinkekaart," mis sisaldab ühiselt veedetud aega näiteks Toidupanka abistades või mõnes loomade varjupaigas heakorratöid tehes.




3. Anneta kellegi teise nimel

Tee rahaline annetus mõne sõbra või pereliikme nimel ning küsi sellekohane kinnitus annetuse saajalt või meisterda ise kaart, kus annad märku, mis kingiga tegu ja kellele see pisike heategu abiks on. Nii kinkisin mina oma vanematele mõned aastad tagasi näiteks Tallinna Loomaaia vaderiks olemise (ehk tegin nende nimel annetuse).

Foto: Tallinna Loomaaed


Pidagem siis meeles, et jõulud on andmise ja südamesoojuse aeg. Tehkem sel puhul head neile, kel seda kõige rohkem vaja on :)

Kai




Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.