Sokkidest mänguasjad

23:06
Eliise kirjutab sel korral vähe, aga jagab palju pildimaterjali selle kohta, kuidas ühest tavalisest sokipaarist vahva mänguasi valmis teha. Pole vaja muud kui sokke, kääre, niiti, nõela, nööpe ja vatiini.

Minule meeldisid juba lapsepõlves rohkem pehmed mõmmid ja jänkud kui plastikust nukud. Seda sel lihtsalt põhjusel, et pehmeid mänguasju oli mõnus kaissu võtta. Lisaks sellele olid minu pehmetel mänguasjadel ilusad nööpidest silmad. Erinevalt tänapäeva mänguasjakuhjadest oli minul lapsepsena ainult üks lemmikmänguasi - pikkade kõrvadega jänes. Ta oli valget värvi, suurte silmadega ning seestpoolt roosade kõrvadega. Tema kahe käpa vahel oli ilus värviline porgand. Seesama jänku on mul tänaseni alles ja nüüd mängivad selle mänguasjaga meelsasti vennalapsed.

Tänapäeva pehmete mänguasjade boonus on minu arvates mänguasja sisse peidetud graanulid, mis mänguasja justkui stressipalliks muudavad. Lisaks veel see mõnus krabin....
Aga milleks osta poest jälle üks mänguasi, kui tegelikult saaks selle väga lihtsalt hoopis kahest tavalisest sokist valmis teha! 

Minule tundus alguses arusaamatu, kuidas kahest sokist on võimalik nii armas mänguasi valmis teha. Aga see ongi võimalik ja selleks on vaja tõeliselt vähe vahendeid. Järgnevad piltjuhendid näitavad, kuidas armsa lelu kahest sokist valmis teha. Kõigepealt üks kiisu...

 
...ja siis veel üks mõmmi ka.
                                               

       
Internetist leiab lugematul hulgal juhendeid, kuidas ahve, kiisusid, kutsusid, pingviine, lambaid, jäneseid ja paljusid teisi loomi ja nukke sokkidest teha. Inspiratsiooniallikas on kindlasti aadressil: 

Mulle endale tunduvad need mänguasjad taskusõbralikud ja lihtsad, samas on need erilised. Kui enam ei taha jõuludeks kellelegi veel ühte sokipaari kinkida, siis parem löön sokkidele käärid sisse ja valmistan nendest armsa mänguasja! Ja kui lapsed/sõbrad/tuttavad ei oska poeriiulitelt leitava plastiku kõrval seda kingitust hinnata, siis kindlasti oleks hoopis mõnel lemmikul väga hea meel sellist mänguasja kaissu võtta :)


Sokid on lahedad ja mitmeotstarbelised, nii et head sokkide valimist!

Eliise

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.