Rahvusköögi eri vol1: 8 Tex-Mex rooga

08:00
Kehva ilmaga nädalavahetused, kus õues väga midagi teha ei taha, on meie peres tihti uute ja põnevate roogade katsetamisaeg. Nii oleme viimasel aastal proovinud mitmeid eri rahvuskööke ja kaugemate piirkondade toitusid. Täna tutvustan neist esimest ja minu peres vist ka populaarseimat: Tex-Mex kööki!

Delish

Tex-Mex köök on segu Texase osariigi ja Mehhiko köögist (Texan+Mexican). Tuntumateks märksõnadeks Tex-Mex köögist on kindlasti tortillad, oad, guacamole, koriander, vürtsid, mais, juust, tacod, nachod jne. Kes ei armasta vürtsikat toitu või koriandrit, saab retsepte ise vastavalt modifitseerida. Luban igatahes, et toiduelamus on garanteeritud ning ehk leiab siit nii mõnigi oma uue lemmikroa :)

Jagan retsepte nendest toitudest, mida ise kodus teinud olen. Mitte ühelgi juhul ei pidanud pettuma ja mõnda neist on tehtud ka juba rohkem kui korra. 

Retseptid, mida mina kasutanud olen, pärinevad võõrkeelsetest allikatest ja kokandusvideotest, mistõttu jagan siin lehel retsepte, millest kõiki ma ise proovinud ei ole (kuid mis on kõige lähemal sellele, mida teinud olen). Kõik siinsed retseptid on eestikeelsed. 

1. Quesadillad

Kiirelt valmivad quesadilla'd sobivad nii suupisteks kui ka toidukorraks. Vaata retsepti siin.

Delish


2. Cornbread ehk maisileib

Ma ei suuda lõpuni öelda, kas tegemist on soolase või magusa toiduga, maisileib kuulub kuskile täpselt vahepeale. Aga võin öelda, et niisama nosimiseks (näiteks peale määritud taluvõiga) on see üks neist asjadest, mida ma iga ilmaga süüa võiks! Retsept siin.

Damn Delicious


3. Guacamole

Vaieldamatult lemmik kõikide dipikastmete hulgast. Retsept siin.

Cooking Classy


4. Nachod supreme

Mitte lihtsalt nacho-krõpsud, vaid ahjus liha ja juustu all peidus olevad nachod. Minu lemmik on neid teha suitsukana ja juustuga ning juurde võtta guacamolet. Retsept siin.

Youtube


5. Corn on the Cob ehk kergelt grillitud mais

Maitsev toidukõrvane näiteks kartuli asemel või niisama nosimine - kergelt grillitud ja soolatud maisitõlvikud on üha uuesti ja uuesti leidnud tee mu pannile. Retsept siin.

Damn Delicious


6. Tacod

Kerge lõuna- või õhtusöök klassikaliste Tex-Mex maitsete seltsis :) Retsept siin.

Chelsea's Messy Apron


7. Mehhiko vormiroog nachodega

Väheke toekam ahjuroog liha, juustu, nachode, juustu ja soovi korral ka riisiga. Retsept siin

The Cozy Apron


8. Margarita

Tex-Mex köögist rääkides ei saa üle ega ümber sellest tavaliselt alkoholiga, kuid ka alkoholivabast kokteilist. Margarita kokteil on aga koostisosade suhtes väga nõudlik ja lihtne on teha väga halba margaritat. Klassikaline retsept siin. Populaarne on ka purustatud jääga Frozen Margarita, mida saab kodus teha jääd purustava blenderiga. 
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Liquor


Kas läks kõht tühjaks selle postituse peale? Mul seda tehes läks küll! Ega's muud kui kokkama!

NB! Peagi postitan siia veel rahvusköögi erisid, mida ise proovinud olen. Tulekul on näiteks New Yorki tänavatoit, Deep South ehk Ameerika lõunaosariikide toidud, Briti klassikalised söögid ja muidugi Itaalia köök. 

Vahvat katsetamist!

Kai








Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.