Mõnusad suurte šokolaaditükkidega küpsised

07:34

Olen juba mõnda aega mõelnud teha neid mõnusaid ameerikalikke šokolaadiküpsiseid, mida jõulufilmides ikka näidatakse ja mida ka ise USAs söönud olen. Eestis müüakse ka midagi taolist, aga sarnasus on vaid väline - tegelikult on need poeküpsised väga kuivad ja pole üldse sellise maitsega, nagu peaks :D
Võtsin eeskuju Dagrise retseptist ja valisin samad koostisosad, sest retsept on üsna lihtne. Põhiline märksõna siin on suhkur :)


Vaja läheb:

4,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
140 g võid
1,5 dl tumedat muscovado suhkrut (mitte teraline pruun suhkur, vaid puhme tume suhkur)
1,5 dl tavalist suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
200 g šokolaadinööbikesi või tumedat šokolaadi, hakitult (sobib ka piimašokolaad, samuti võib mõlemat pooleks lisada)

Kuidas teha?

Vahusta toasoe või koos suhkruga, seejärel lisa sisse muna. Teises kausis sega jahu, sool ja küpsetuspulber ning pane kahe kausi sisud omavahel kokku. Viimaseks lisa sisse šokolaaditükid (vaata, et neid enne ära ei söö ;)  ). Võid lasta sel segul külmkapis pisut seista (nt 20 min).


Nüüd pane ahi 180-kraadisele kuumusele. Siis võta väikese teelusika jagu tainast, rulli see peos pallikeseks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jäta piisavalt suured vahed, sest pallid vajuvad laiaks). Ausalt öeldes ei surunudki ma neid palle ise laiaks, sest nad ise vajuvad ketasteks ja nii jääb sisu pehmeks ja äär krõbedaks (muidu kuivab küpsik ära). Küpseta ca 15-20 min ehk seni kuni küpsikute ääred on kenasti kuldsed - selliselt tuleb tainast paar plaaditäit.


Kõige parem on süüa neid küpsikuid soojana ja juua kõrvale külma piima. Tõeline kaloripomm, aga tuju teeb heaks! 

Kuna retsept on üsna lihtne, võib selliseid küpsikuid vabalt ka kingikotti pista. Võid küpsised lihtsalt tsellofaani pakendada, aga võid nad ka purki või tassi pista ja siis tsellofaani panna + anuma ka omakorda ära kaunistada.

Stony Brook Cookie
BuzzFeed
peppermintcreative
Vaata kindlasti ka üht meie varasemat õpetust, kuidas teha šokolaadiseid küpsikuid.

Mõnusat maiustamist!
Helena

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.