Mõnus saunamesi

09:40

Sauna- ja grillihooaeg on juba ammu pidulikult avatud ning pika jaaninädalavahetuse ootel on ainult sobilik jagada ideed isetehtud saunamee valmistamiseks. Saunamesi teeb naha pehmeks ja meele mõnusaks ning seda on imelihtne ise teha :)

Allikas: Kosmetiksiti


Midagi keerulist siin ei ole - võib kasutada lihtsalt puhast mett, võib lisada midagi koorivat (suhkrut, meresoola, ise olen kasutanud kohvipaksu), aroomiteraapiaks võib lisada meelepäraseid eeterlikke õlisid.

Siinkohal ei ole tarvis isegi koguseid ette anda, võib teha tunde järgi täpselt sellise saunamee, nagu igaüks tahab. Mesi võib olla vedel või juba suhkrustunud. Eeterlike õlide puhul tuleb aga meeles pidada lihtsat tõde: "vähem on rohkem", et mesi liiga intensiivse lõhnaga ei tuleks (olenevalt meekogusest piisab üldiselt paarist tilgast).

Allikas: Matthew Borjeson


Minu enda lemmikud õlid on lavendel (rahustav), ylang-ylang (tõstab meeleolu) ja eukalüpt (ergutab). Mitut õli võib ka kokku segada (kuigi parem kui mitte rohkem kui kaks õli korraga), kuid tuleks vaadata, et need ka kokku sobivad. Mina oma lemmikuid üldiselt kokku ei sega.

Allikas: Etsy


NB! Kui oled suur vihtleja, proovi pigem ilma koorijata mett. Või kui tahad koorida, vihtle pigem õrnemalt.

NB#2! Marraskil või katkist nahka ära koori, eriti kui kasutad meresoola.

NB#3! Määri mett juba pestud nahale ning pärast leiliruumi külastust ainult loputa (pigem kasuta selleks jahedamat vett).

Allikas: Surfer Sam


Mõnusaid saunaelamusi!

Kai

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.