Küünlahoidjad pulmas (pulmad vol. 1)

08:00
Suvi on imeline aeg! Selle aastaaja päikeseliste päevade ja sumedate suveööde tõttu toimub sel perioodil eriti palju pulmapidusid. Liina kirjutab esimese loo sellest teemablokist, mis saab peagi järje. 

Eelmine aasta, täpsemalt 22.07.15 oli minu elus väga-väga eriline päev. Minust sai proua ning mälestused sellest sündmusest toovad vahepeal siiani külmavärinad peale :)
Fotograaf: Kadri Audova
Kuna pulmad on sündmus, milleks saab samuti ise päris palju valmis meisterdada, jagan teiega erinevaid ideid ja nippe. Ehk keegi saab siit inspiratsiooni (tegelikult nipid sobivad igasugusteks tähtpäevadeks).

Mina olen alati olnud suur küünalde fänn. Küünalde sume valgus sobib ideaalselt ka pulmapidudeks, küünlad lisavad meeleolu ja pidulikkust. Enda pulma meisterdasin ma palju imelihtsaid laternaid, mis oma olemuselt oli purkide taaskasutus :)
Toorikud
Abakhanist soetatud pits ning spetsiaalne kangaliim (mis kuivab läbipaistvaks)
Esialgne tulemus
Viimistluseks lisasin igale purgile takunööri
Lõpptulemus :)
Ma ei liialda, kui ütlen, et see on maailma kõige lihtsam DIY projekt ning neid küünlatopse saab ka hiljem kasutada (nad on mul kodus aeg-ajalt kasutusel ning meenutavad seda imelist päeva). Kasutasin meisterdamisel nimelt erinevate kujude ning suurustega purke, et küünlajalad oleksid n.ö. ebasümmeetriliselt :) Kui need hämaras süüdata, on pitsimuster eriliselt armas. Lisaks kasutasin erinevate tasapindade tekitamiseks tühje läbipaistvaid veinipudeleid, kuhu panin sisse pikad küünlad (idee pärineb mu õelt Merlelt). Need olid mõnusalt lihtsad, aga mõjusid laual eriti pidulikult.
Meie pulmalaud. Kaminasimsil ning siin-seal laual on näha purkidest küünlahoidjad ning laual on pudelites pikad küünlad. Lisaks veel erinevaid teisi küünlahoidjaid, et laual tekiksid erinevad vormid. Meie pulmakorraldaja oli minu õde Merle, kellele ma võlgnen väga palju tänu!
Lisan siia veel mõned fotod, mis võiksid anda inspiratsiooni erinevate küünlahoidjate meisterdamiseks.
Allikas: Pinterest
Pisut keerulisem projekt, aga tulemust väärt. Eriti, kui on maalähedane pidu ja seda kaunistust on võimalik laua kohale riputada:

Allikas: Pinterest
Veel samm edasi (keeruline on leida ratast), aga kui see valmis meisterdada, on see garanteeritud pilgupüüdja:
Allikas: Pinterest  
Allikas: Pinterest
Liblikatega purk on samuti pisut nokitsemist vajav projekt, aga tulemus on pimedas armas. NB! Ära tee seda liiga madala purgiga ega suure küünalaga, muidu võivad liblikad süttida.
Allikas: Pinterest
 Viimase näite puhul ei pea ilmtingimata südamekuju kasutama. Võib teha erinevaid värve laternaid (mis iganes on pulmavärv) ning kasutada erinevaid motiive.
Allikas: Pinterest
Selle purgi puhul oli lisaks veel pitsi alla lisatud nn. kartulikoti riiet. Ent siis ei kuma valgus nii palju läbi.

Neid ideid võibki leidma jääda, tasub endale inspiratsiooni juurde googeldada. Nt. Märksõnad "DIY candle laterns", "DIY wedding laterns" ja "DIY mason jar latern".

Lõpetuseks väike foto minu tänasest kodukontorist, kus see postitus sai kirjutatud (nii imeline ilm, nii imeline suveõhtu).

Teilegi imelisi suveõhtuid soovides
Liina :)

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.