Lõngast kingiideed

08:22

Lõng on pehme, soe, kohev ja praktiline töövahend erinevate asjade meisterdamiseks. Mõnda aega tagasi oli meie emadel ja vanaemadel palju lambavillast lõnga, mida erinevate looduslike ja vähemlooduslike vahenditega värviti. Tänapäeval on lõngamaailm oluliselt kirjum ning ka lõnga kasutusalad on tublisti laienenud.

Traditsiooniliste kinnaste, sokkide, sallide ja mütside kudumise kõrval saab lõnga jääke väga edukalt uute pisikeste kingituste valmistamiseks ära kasutada. Helena on juba teinud ühe blogiloo lõngast meisterdamise võimaluste kohta (vt Lõngast meisterdamist koos lastega), kuid soovin omalt poolt lõngast kingiideede nimistut veelgi pikendada. 

Idee lõngast asjade meisterdamiseks sain armsate loomakeste pilte nähes. Näiteks jõudsin interentiavarustes surfates sellise veebileheküljeni: http://www.topcrochetpatterns.com/blog/, kus on hulganisti erinevaid lõngast loomakesi ja linnukesi. Siiski tunnistan, et see on tõeline meistriklass ja vajab rohkem aega ja kannatust, kuid tulemus on kindlasti seda kõike väärt.

topcrochetpatterns.com
Kuidas küll selliseid imearmsaid linnukesi ise teha? Need sobivad ju imehästi nii kuuse külge riputamiseks kui ka kingituseks. Minu arvates peaaegu sama mõnusad ja pehmed tegelased kui poes müüdavad stressipallid. Niisiis leidsin õpetuse, kuidas lõngast linnuke valmis teha. Täpsed juhised nii pildis kui ka videos on veebilehel coolcreativity.com

coolcreativity.com
Lisaks linnukestele võib lõngast meisterdada ka ehteid. Väga lihtne on jõulumeeleolu luua punaste või roheliste aksessuaaridega. Torka lihtsalt kõrvarõngastest tihedad pallikesed läbi ja ongi pilkupüüdvad hooaja ehted olemas.

pinterest.com
pinterest.com
Kui linnukesed ja loomad sobivad hästi kingitueks lastele ja kõrvarõngad naistele, siis mida võiks meestele kinkida? Arvan, et hea raamat koos pilkupüüdva järjehoidjaga on just see, mida vaja. Kellele lugeda ei meeldi, siis võib selle hoopis märkmiku vahele pista.

lovethispic.com
Nüüd kõik lõngapoodi või (vanaema) lõngakorvi piiluma ja pehmeid kingitusi meisterdama! Siit leiab igaühele midagi ja mis peamine - lõngast kingitus on pehme, soe ja praktiline :)

Eliise


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.