Tassikoogid

08:57
Eesti Vabariigi sünnipäev on tähtis päev. Seda tuleb tähistada! Liina küpsetas selleks oluliseks sündmuseks tassikooke.

Ma olen alati imetlenud neid ilusaid koogikesi, millel on ilusad kreemimütsikesed peas. Siiani arvasin, et ju see mingi hookus-pookus on ja vaevalt, et mina sellega hakkama saaksin. Aga samas uudishimu püsis.
Tegin paar nädalat tagasi ühe pisikese investeeringu ja soetasin sellise abimehe (maksis ca 16 eurot):
Kaevusin retseptidesse ning tulemus tuli selline:
Minu meelest igati ilus silmale vaadata ja mis seal salata, maitses ka hästi :)
Esimest korda meisterdasin neid sõbrapäevaks ning kinkisin kallitele. Kuna sealt tuli positiivset tagasisidet, otsustasin retsepti ka teiega jagada, sõbrad. Äkki keegi otsib homseks lauale panemiseks mõnda lihtsat magustoidu retsepti :) Jah, see ei ole küll rahvustoit, aga soovi korral võid peale teha hoopis mõne mõnusa toorjuustu-kama kreemi :)
Lisaks ütlen ausalt ära, et ma ei salli neid valmis segatud pulbritest tehtavaid muffineid. Neil puudub õige koogi maitse ning tegelikult on seda õiget muffinit nii kerge teha! Loobuge pulbrist ja valmistage koogid algusest lõpuni ise :)

Å okolaadi tassikoogid (muffinid)

Kookide tegemiseks läheb vaja:

125 grammi toasooja võid
1,5 dl suhkurt
2 muna
2 supilusikatäit piima
2 dl jahu läbi sõelutult 1 teelusikatäie küpsetuspulbriga
3 triiki supilusikatäit mõrudat kakaod (ilma suhkruta)

Ganache kreemi tegemiseks läheb vaja:

280 ml vahukoort
1 supilusikatäis heledat suhkrusiirupit
200 grammi hakitud Å¡okolaadi

Kookide valmistamine:

Ütlen ausalt, mina olen nn. laisk küpsetaja. See tähendab, et kuigi retseptis on kirjas, kuidas peab asju ükshaaval vahustama, on minul komme kõik koos kaussi surada ja mikseriga läbi vahustada. Siiani pole ma vahet teinud, miks see variant halvem oleks :) Ainus, mida ma teen eraldi, on jahu läbi sõelumine koos küpsetuspulbriga. Aga kui soovid, siis vahusta toasoe(!) või, suhkur ja munad eraldi ning lisa kuivained tasapisi juurde.
Muidu on minu taigna mikserdamise tulemus selline:


Ahi 190 kraadi peale, koogid vormidesse (minul on olemas ka spetsiaalne muffinivorm, mis aitab kookidel ilusasti vormi hoida, soovitan!) ja 12-15 minutit ahjus küpsetada. 

Jäta koogikesed jahtuma, sest katte lisamise ajaks peavad nad olema täielikult maha jahtunud.

Ganache (šokolaadi võõp) tegemiseks:
Tükelda šokolaad
Kuumuta vahukoor pliidil keemiseni, eemalda pliidilt. Lisa tükeldatud šokolaad ning suhkrusiirup ja sega kuni mass on ühtlane ja šokolaad sulanud.
Kasutasin seda heledat suhkrusiirupit
See segu peab samuti täielikult maha jahtuma. Kui see on jahtunud, mikserda segu läbi, see lisab kohevust! Peale mikserdamist lase segul taheneda, hea oleks ca pooleks tunniks külmikusse tõsta. Oota seni, kuni segu on võtnud mõnusalt kreemika tekstuuri.

Nüüd on lõbus osa käes! Kaunistamine :) Vala kreem tordipritsi, vali otsik. Mina kasutasin seda:
Ja kaunista :)

Väga soovisin Eesti sünnipäevaks meisterdatud kookidele peale puistata kuivatatud rukkililli, aga kahjuks ma ei leidnud neid poest ja mul ei olnud väga aega otsida. Niisiis kasutasin seekord teisi kaunistusi:

Magusat päeva soovides!
Liina :)

6 kommentaari:

  1. haha, kirjutasin ka just blogis tassikookidest :D aga noo, see pole võrreldav üldse enda tehtud koogikestega - mmm, tunduvad nii isuäratavad! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Marelle, ise tehtud koogikesed on tõesti maitsvamad :) Lisaks palju odavamad! :D Eriti, kui kirjutasid, et neid on popp sünnipäevadele tellida, siis soovitan hoopis ise enda sünnipäevaks neid teha ;)

      Kustuta
  2. Mitu tassikooki antud retseptist tuleb?

    VastaKustuta
  3. Hei, Kairi! Ma täpselt peast kahjuks ei mäleta, ma teen tavaliselt topeltkoguse taigent ja ma pakun, et ca 14-15 tk? :)

    VastaKustuta
  4. Kust sa tordipritsi ostsid? võtan tassikoogid homme plaani! Suur aitäh inspireerimast :)

    VastaKustuta
  5. ...ja kus võiks ülejäänud suhkrusiirupit kasutada?

    VastaKustuta

Toetab Blogger.