Lihavõtte-pasha

09:00
Kai proovis järgi ühe lihtsa pasha retsepti ja soovitab seda nüüd teilegi!

Pasha on traditsiooniline lihavõttetoit, mille algeid saab otsida õigeusu kultuuriruumist ning mis on parajalt rammus ja kaloririkas toit, et sellega paastuhooaja lõppemist tähistada.

Kui ma väike olin, siis tegi mu ema aeg-ajalt pashat. Ajapikku see traditsioon kadus, kuid nüüd, kui ise esimest korda pashat otsustasin teha, läks esimene telefonikõne just emale. "Aga kui mul marlit pole? Ja mingi tavaline sõel ju sobib, jah? Ja kindlasti üleöö külmas, eks?"

Retsept, mida kasutasin: Imemaitsev pasha Nami-nami retseptikogust.

Kuigi retseptis tuleb erinevad koostisosad vahustada, siis mul sellist võimalust ei olnud ja lasin kõik asjad hoopiski blenderist läbi. Lasin pashal öö läbi nõrguda ja hommikuks oli mõnus magustoit valmis :)


Kaunistada võib kõige meelepärasega. Mina proovisin maasikaid :)

Mõnusat katsetamist!

Kai

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.