Magustoit sõbrale

08:00
Jagame tihti igasuguseid toredaid ideid, aga vahetevahel on tarvis tõestada, et me neid päriselt ka ise järele katsetame :) Liina valmistas oma kallitele sõpradele vahva magustoidu.

Mõnda aega tagasi postitasin selle söödava kausikese idee. Sõbrapäev on tulekul ja õige aeg oli asi veelkord ise järele katsetada. Kutsu oma sõbrad külla ja kingituse asemel valmista neile maitseelamusi ning üllatusrõõmu pakkuv magustoit :)

Sulatasin vesivannil šokolaadi (kasutasin poolte kausside tegemiseks piimašokolaadi ja poolte kausside tegemiseks tumedat šokolaadi, vähem magusalembelistele). NB! Šokolaad peab enne maha jahtuma, kui õhupalle sinna sisse hakkad kastma. Muidu näed peagi, kuidas kõik köögiseinad on šokolaadi täis, kui õhupallid sooja sees plahvatavad :) (ise järele katsetatud viga)
Kasutasin pisikesi õhupalle (veepommide tegemiseks mõeldud) ja kastsin need šokolaadi sisse.
Kui šokolaad on täielikult (!) tahenenud, algas lõbus osa - õhupallide lõhkumine ;) NB! Mina lasin šokolaadil taheneda lahtise akna juures (õues oli paar kraadi sooja). Mida jahedam on tahenenud šokolaad, seda kergemini laseb katkine õhupall sellest lahti! Vaata videot :)
Kaussi panin jäätise, piserdasin selle üle natukese sulatatud šokolaadiga ning kasutasin kaunistamiseks veel marju.
Külalistele katsin pisut kevadisema laua (jumaldan tulpe!) ning pressisin ka värsket mahla (vitamiinid!). Õuna-pirni-sidruni-porgandi mahl lõi laineid ja tõi sõpradele puna palgeile :) Magustoit rõõmustas sõprade silmi ning paitas kõhtu. Mõnus õhtu!
Kevade ootuses....
Liina :)

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.