Tupsud tuppa!

10:24
Helena toob välja, mida põnevat on võimalik meisterdada tubaseks kaunistuseks või kingipaki täiendamiseks kääride, nööri ja salvräti abil.

Käisin hiljuti külas oma sõbrannal Triinul, kelle juures ootas mind ees kenasti kaetud laud, mida täiendasid superarmsad salfakatupsukesed. Käed hakkasid kohe sügelema ja tahtsin teada, millega tegu ja kust ta need sai - selgus, et tegi ise.


Loomulikult ei saanud ma pärast seda enam rahu ja tahtsin ka teada saada, kuidas need kaunid nelgitaolised tupsukesed on valminud. Võtsime siis koos ühe salvräti, käärid ja nööri ning tegime veel mõned. Siin on väike ülevaade sellest, missugune on see tehnika:



1. Voldi tavaliselt neljaks volditud salvrätik lahti ning voldi uuesti keskelt pooleks. Seejärel voldi salfakas veelkord pikkupidi pooleks, et selle alumine kitsas serv moodustaks neljandiku salvrätiku koguservast.
2. Lõika salfaka pikad servad kääride abil lahti, nii et ükski serv poleks kinni volditud.
3. Voldi salfrätik lehvikuks ja kinnita keskelt niidi või paelaga. Kahepoolne lehvik ongi valmis!


Nüüd hakka lehviku otsi ehk lahtiseid mitmekihilisi servi lahti harutama, et lehvikule kaharust anda. Tulemus peaks tagant vaadates jääma selline - ja Sinu nelgitaoline tupsuke ongi valmis:


Seda tupsukest tehes arutasime, et kuidas oleks kaks tupsu omavahel ühendada ja neist pall teha. Lisaks mõtlesime, kuidas oleks võimalik sama asja kolm korda suuremana teha - ja siis mul meenus, et olen tegelikult midagi sellist juba näinud:


Nimelt tegi õde mulle sellised suured tupsud minu suvisele tüdrukute õhtu peole, kasutades sama tehnikat, kuid suuremat salfakat. Lisaks ühendas ta kaks tupsu omavahel, et neist moodustuksid armsad pallikesed.

Selle peale surfasin veel veidi Pinterestis ringi ja leidsin täiendavaid mooduseid, kuidas pallikesi kodu või kingipakkide kaunistamiseks kasutada saaks - siin on mõned toredad ideed:

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Kui satud nüüd salvrätikumeisterdamisega hoogu, siis ära muretse - ülejäänud salvrätikud võid kena kaunistusena jõululauale panna. Vaata siit lähemalt, kuidas jõululaual salvrätikuid kenade hoidjatega kaunistada >>

Mõnusat meisterdamist ja muhedat jõuluootust!

Helena

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.