"Teeise" projekt - kriidivärvidega lillepostamendile uus elu

08:00
Mõni aeg tagasi sain päästetud ühe vana redeli moodi mööblitüki. Planeerisin seda koheselt hakata lillepostamendina kasutama, aga ei teadnud, kuidas seda värskendada.
Olen kriidivärvidega varemgi kokku puutunud ja tean, kui imelihtne neid on kasutada. Kuna ma olen üsna kannatamatu natuuriga, ei viitsiks ma ühe mööblitükiga päevi jännata. Lisaks mulle meeldib, kui mööbel on matt ja selline pisut kulunud välimusega.

Vintage Chick poes pakutakse Annie Sloan kriidivärve, mida on tõeliselt mugav kasutada ning mis on väga efektsed.

Mis on antud toote eelised minu jaoks:
  • Kriidivärvid on ökod - komponentideks on vesi, kriit ja naturaalsed värvimullad. Milleks siis kasutada keemiat enda kodus, kui on olemas looduslik variant.
  • Kriidivärvid ei nõua suurt eeltöötlust. Pinda ei pea kruntima ega lihvima. Lihvima peab töödeldavat eset juhul, kui mööbliesemel leidub lahtist värvi või eelnevalt jooksma hakanud värvi ja soovid tasapinda ühtlustada. 
  • Värvi võib kasutada kõikidel pindadel - metallil, klaasil, puidul, seinal, põrandal, lakitud pindadel, lakkimata pindadel.
Hakkame siis pihta!

Postament nägi enne välja selline:

 Lähedalt vaadates on näha, et astmed on kulunud ja üsna trööstitud:
Esmalt lihvisin kergelt pinnad üle (1-2 minutit läks aega), et lahtised puidutükid eemaldada ja pinda pisut ühtlustada.
Valisin toonideks valge (Old white), roosa (Antoinette) ning sinise (Duck Egg Blue).
Katsin eseme värvikihiga, ootasin kuivamist ja lisasin ka teise kihi. Kui värv oli täielikult kuivanud, viimistlesin eseme Annie Sloan lakiga ja lasin veel üleöö kuivada.
Vaha kasuta juhul, kui viimistled kummuteid, kappe. Lakiga viimistle esemeid, mis vajavad suuremat vastupidavust näiteks tassijälgedele ja niiskusele.

Valmis projekt näeb välja selline:

Mina olen tulemusega väga rahul ja sain juba ka tuttavate käest kiita. Mulle meeldib, et kriidivärvid näevadki välja loomulikud - pole liigset sära ega lakki. Kogu projekt saab valmis ühe päevaga!

Annie Sloan kriidivärvidega saab veel igasuguseid efekte tekitada, ühe toreda projekti leiad näiteks siit. 

Vintage Chick loosib tublide isetegijate vahel välja vabalt valitud toonis liitrise värvipurgi ning kaitsevaha. Osalemiseks kirjuta kommentaaridesse - millist mööblieset sina tuunida sooviksid? :)
Auhinna loosime välja 18.05!

Näpud värviseks!
Liina :)

3 kommentaari:

  1. Minu elutoa laud tahab värskendust saada, võõpaksin selle üle :)

    VastaKustuta
  2. Meil ootavad siseuksed ammu värskendamist

    VastaKustuta

Toetab Blogger.