Teistmoodi kaardid sõbrapäeva puhul

09:27
Eliise on kooli ajal hästi palju punasest paberist sõbrapäeva kaarte meisterdanud ja neid nii salaja kui ka isiklikult sõbrale andnud. Sel korral võiks aga hoopis erilisemal viisil oma sõbrale või kallimale ilusaid soove edastada.

Kellele meist ei  meeldiks mängida loteriid? Ma mõtlen seda kraabitavat, kus hõbedase kihi alt võib välja tulla rõõmustav auhind. Leidsin juhiseid, kuidas selliseid loterii stiilis kraabitavaid kaarte ise valmistada. Omanäolisus ja üllatusmoment on garanteeritud!

Allikas: https://www.pinterest.com/pin/7318418116448288/
Sellise kaardi valmsitamiseks on vaja:
paksemat paberid
kääre
läbipaistvat kleeplinti (ca 5cm laiune) või rasvakriiti
tavalist nõudepesuvedelikku (Pur, Fairy jt)
hõbedast metallik akrüülvärvi (maksab alla 3 euro ja saab osta kunstitarvete poodidest, nt http://www.kunstituba.com/epood/METALLIKVARVID/?products=1&sm_id=199999993)
Internetist leiab valmis kujunduslahendusi, aga võib ka ise käsitsi joonistada :)

Kujunda sobiva suurusega kaart. Üks võimalus on kirja panna kolm sõbra/kallima meelis tegevust, mille ta välja kraabib ja auhinnaks võidab. Teine võimalus on panna kirja 10 põhjust, miks sa oma kallimat armastad või mille poolest on sinu sõber/kallim eriline.

Seejärel tuleb see teksti osa, mida hiljem välja kraapida, katta läbipaistva teibiga, et kraabitav pind jääks libe (pildil on kasutatud kleeplindi asemel valget rasvakriiti). Kui teip on teksti peale paigutatud, sega omavahel hõbedane metallik akrüülvärv ja nõudepesuvahend (ca viis tilka värvi ja kaks tilka nõudepesuvahendit) ja kanna segu peidetava teksti peale. Kui esialgu ei kata segu teksti korralikult, siis oota 1-2 tundi ja kanna peale teine kiht segu. 

Lühikese ja väga hästi protsessi selgitava video leiad siit: https://www.youtube.com/watch?v=P0xDwDYC4Hw

Lisaks loteriile võib sõbrale või kallimale peegli peale ilusaid soove kirja panna. Selleks on vaja hästi palju ilusaid soove ja märkmepabereid, mis südamekujuliselt peeglile paigaldada.


Lastele või lastega valmistatavaid kaarte on ka võimalik väga erineval viisil valmistada. Mina toon välja kaks huvitavat lahendust.

Lillede ja liblikate armastajatele võiks meeldida sõbrapäevakaart, mille külge on kleeplindiga kleebitud või kaardi pilust läbi torgatud pulgakomm ja lille kroonlehtedele või liblika tiibadele kirjutatud armas luuletus või kaardi autori nimi.


Samuti saab sõbrapäeva soovide edastamiseks pesunäppe kasutada. Kaunista pesunäpp meelepäraselt ja kleebi lisaks pisike sõnum näpi kahe "hamba" vahele nii, et pesunäpi peale vajutades saab salasõnumit lugeda. Pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna ...



Minu poolt sel aastal siis sellised sõbrapäeva kaartide ideed.
Palju sõprust ja armastust soovides

Eliise


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.