Hingedeaeg ja Halloween

09:00
Tim Burton on teinud omapärase fantaasiafilmi "Nightmare before Christmas", mis muuhulgas viitab sellele, et enne jõulude valguseaega on pimeduseaeg, mil päevad lähevad aina lühemaks ning lehed langevad puult. Eestis tähistatakse siis hingedeaega, inglise kultuuriruumis Halloweeni. Kai toob teieni ühe toreda idee, millega kaks püha ühendada ning mida lastega koos teha saab.


Halloween on püha, mis Eestis oma kanda väga kinnitanud ei ole. Õige kah, on meil ju olemas eraldi hingedepäev ning mardi- ja kadripäev. Halloween ja hingedepäev leiavad aga aset üsna lähedastel kuupäevadel, esimene on 31. oktoobril, teine 2. novembril.

Eestis süüdatakse hingedepäeval küünlad, et meenutada lahkunud lähedasi. Halloweeni puhul tehakse palju muudki, kuid lähedaste meenutamine on üks osa pühast. Lastega koos võib neile tähtpäevadele läheneda pisut mängulisemalt ning ühendada kaks püha küünalde süütamisega isetehtud küünlahoidjatega :)

Mõned vahvad näited siin:







Materjalidena saab kasutada olemasolevaid läbipaistvaid küünlahoidjaid või taaskasutada purke; kaunistamiseks sobivad teip, värviline paber, guaššvärvid ja vildikad-markerid. Igaks juhuks tuleks meeles pidada, et tegu võiks olla temperatuurikindlamate ja tuleohutute materjalidega. Seetõttu on kõige parem kaunistada selliseid klaase ja topse, kuhu käib teeküünal, mis klaasile sellist kuumust ei anna. Variant on muidugi küünla asemel ka elektrituld kasutada :)

Inspiratsiooniks ka üks spreivärvide ja markeriga tehtud purgikeste video:




 Kellele aga Halloweeni püha rohkem meeldib (aga samas päris kõrvitsalaternat lõigata ei taha), võib kodu kaunistada ka näiteks niimoodi:



Loomingulist mõttelendu!

Kai

1 kommentaar:

Toetab Blogger.