Sõbrapäeva tassikoogid

08:00
Ma olen suuuuuur tassikookide fänn. Need näevad lihtsalt nii ilusad ja toredad välja, et teen eri variatsioone juba igasugusteks tähtpäevadeks. Täna jagan teiega oma lemmik muffinikreemi retsepti, millele sõbrapäevaks teemakohased lisandused teinud olen. Etteruttavalt ütlen juba ära, et see kreem on mõnus mahe ja üldse mitte üleliia magus, nii et see meeldib ka neile, kes muidu suured magusasõbrad pole.


Minu muffinimaania sai alguse siis, kui Liina siiasamasse blogisse tassikookide ganache-kreemi retsepti postitas. See nägi suurepärane välja! Kolmel korral proovisin seda kreemi järgi teha ja iga kord feilisin. Variant a) piimašokolaadi ja valge šokolaadiga tuli kreem liiga vedel või variant b) tumeda šokolaadiga liiga mõru. Mõned kuud tagasi avastasin aga ideaalse toorjuustukreemi, mida ülilihtne teha on. Mu sõpradel on sellest vist küll villand, sest küpsetan neid juba igasugusteks üritusteks, aga samas ei ole neid ka kunagi järgi jäänud. Sel korral lisasin veidi pohlamoosi ja kokku said mõnusad heleroosad, igati sobivad sõbrapäevamuffinid.



Mida vaja?
  • Alustuseks muffinivormi. Vormidega tulevad sellised ideaalsed lopsakad muffinid. Pildil on (tunnistan üles: poest ostetud täistera muffinipulbriga tehtud) mustikamuffinid. 

  • Kreemi jaoks on vaja tordipritsi või midagi alternatiivset, mis kreemi ilusasti muffinitele aitaks "laotada."
KREEMI RETSEPT (12 muffini jaoks):

Kohustuslik osa:
  • 200g toorjuustu
  • 350-400ml vahukoort
  • 2tl vanillisuhkrut
  • 2-3spl suhkrut
Lisada võib:
  • törtsu vanilli- või muud essentsi (mille järgi parajasti isu on)
  • kergeks värvitooniks (toor)moosi vastavalt maitsele
  • erinevaid söödavaid kaunistusi (nonparelle, söödavaid lilli, martsipanikaunistusi jms)
Vala kõik koostisosad (v.a. kaunistused) kaussi kokku ja mikserda kuni kreem on nii vahune ja paks, et jätab mulje, et sinna sisse võiks lusikas püsti seisma jääda. Kui kreem jääb liiga pehmeke või vedel, siis ta vajub lihtsalt ära muffinite pealt. 
NB! Kui lisad vedelat moosi, siis kindlasti mitte üle kolme-nelja supilusikatäie, muidu hakkab see kreemi konsistentsi segama. 

Mina kasutasin oma kreemis hapukat pohlamoosi, mistõttu lisasin ka suhkrut natuke juurde. Ja kaunistasin suhkrusüdametega. 



Lisan siia veel mujalt veebist leitud inspireerivaid näiteid. C'est magnifique!

Bakerella

Party Animal


Kiire õpetlik video sellest, kuidas teha erinevaid kreemitehnikaid:




My Baking Addiction

Hoosier Homemade

Toredat valentinipäeva!

Kai



Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.