Sinimustvalge magustoit

08:00

Juba homme tähistame Eesti sünnipäeva! Minu peolauale saavad loomulikult serveeritud kiluvõileivad ja kama, aga ka selline pidurõivais magustoit:

Minu 2020. aasta maiusroog.



Esimene katsetus: EV100 ehk 2018.


Ja kuigi see maius näeb üsna muljetavaldav välja, on seda tegelikult imelihtne valmistada ;) Jagasin retsepti mõned aastad tagasi ka blogipostituses "Must leib on klassika," kust leiab teisigi ideid musta leiva kasutamiseks peolaual (või ka niisama nosimiseks).

Lisaks toredale väljanägemisele on tegu sellise magustoiduga, mis ei ole üleliia magus. Kuid suhkrut rohkem lisades saavad ka kõige suuremate magusasõprade unelmad teoks.


Mõnusalt suure portsu jaoks kahele inimesele läheb vaja:

SININE:
mustikad (võivad ka külmutatud olla - kust sa neid värskeid veebruaris ikka võtad)
lisada võib ka rukkililleõisi
MUST:
4 viilu musta leiba
suhkrut (võib kasutada ka suhkrusiirupit)
VALGE:
150g kohupiima
150ml vahukoort
suhkrut (ja võimalusel ka vaniljesuhkrut ning soovi korral ka törts vaniljeessentsi)


Pane leivaviilud 200 kraadi juures ca 10 minutiks ahju (võid viilud enne väikemateks tükkideks lõigata). Samal ajal vahusta vahukoor ja kohupiim ning lisa maitse järgi suhkrut. Saadud kohupiima-vahukoore segu võid juba pokaalidesse tõsta. 
Lase ahjust välja võetud leibadel jahtuda, seejärel murenda need mõnusaks leivapuruks (appi võib võtta köögikombaini või muu samalaadse masina - mina kasutasin püreestajat, täitsa töötas!) ja lisa suhkur. Saadud segu tõsta pokaalidesse teiseks kihiks.
Kolmandaks lisa kõige peale mustikad (ja rukkililled) ja magustoit ongi valmis söömiseks :)



Toredat vabariigi aastapäeva ja palju õnne! :)

Kai




Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.