Sügisekuulutaja kõrvitsapirukas

09:30


Kui Eestis kuulutavad sügise algust koolijütsid, vihm ja tasapisi värviliseks muutuvad puud, siis kaugel Ameerikamaal teavitavad kodanikke uuest aastaajast kõikvõimalikud kõrvitsaroad. Starbucksi pumpkin spice latte'st olete kuulnud? Jep, nad panevad kõrvitsat isegi oma kohvi sisse.

Kuigi Eestis on vaieldamatu sügisvili õun, siis sel korral otsisin välja kõige parema toidu, mida kõrvitsast teha saab. Pärast mõningast uurimistööd leidsin, et ilmselt tuleb juttu teha kõrvitsapirukast.

Wikipedia

Otsisin välja mõned kodumaiste tegijate retseptid. Julgemad võivad originaalretsepte ka katsetada - tuleb lihtsalt osata ümardada untse ja ära arvata, milline kogus võiks olla "tassitäis" :)

Nami-nami soovitab magusat kõrvitsapirukat; Mari-Liis Ilover teeb ameerika stiilis pirukat; Toidutarest leiab brie juustu lisandiga soolase piruka; Britt blogist Noad-Kahvlid on pirukale lisanud suitsujuustu ja sügiseseid seeni.

Edasijõudnumatele (neile, kes USA mõõdustikes orienteeruda oskavad) meeldivad ehk Country Living ajakirja poolt kokku kogutud 55 parimat kõrvitsapiruka retsepti.


Ja siin teile natuke inspiratsiooni, et see kõrvits aiamaalt või poest koju vedada :)



Sally's Baking Addiction

Cooking Classy

Sally's Baking Addiction


Savvy Saving Couple

Toredat sügisaega! :)
Kai


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.