Herilaste lõks

10:36
Suve lõpus-sügisel aktiviseeruvad eriti kurjad herilased. Nii juhtuski, et ühel hommikul ei saanud välisuksest välja enam ei mina, abikaasa ega perekoer Lotta. Herilased ründasid meid kõiki ning vähe sellest - tulid läbi välisukse tihendi vahe tuppa sissegi.

Kuna muretsesin eriti meie koera pärast (kes teadupärast ajab putukaid hammustades taga ja see võinuks kurvalt lõppeda), hakkasin uurima, mida teha.

Lahendusena pakuti herilaste lõkse, mida saab edukalt ka ise kodus valmistada. Katsetasin järele kolm erineva sisuga lõksu.
Vaja läheb: 

* 1,5 l plastikpudelit
või
* purki, mis tuleb katta materjaliga ja keskele väike ava lõigata (pudeliga on lihtsam)

Kolme tüüpi sisu, mida ma katsetasin:
1. Siider
2. Siirupivesi
3. Vee sees ligunevad virsikutükid

Mina ei teinud pudeliga muud, kui eemaldasin korgi ning kallasin vedeliku sisse. Kõige olulisem on aga vedelikule lisada juurde seepi ja vedelik vahtu loksutada (herilased jäävad sinna kinni).

Katse-eksitusmeetodil osutus kõige paremaks 1,5 l pudel koos siidri-seebi vedelikuga. Lõks tõepoolest toimis - siidrilõhn tõmbas herilasi hoogsalt enda poole (siis nad ei tegelenud ka enam ainult meie ründamisega). Soovitan! Pilti herilasi täis pudelist lisama ei hakka, mis seal ikka vaadata.

Positiivne on seegi, et alati ei pea kasutama kõiksuguseid mürke ja pulbreid.

Loodan, et teil ei ole herilastega probleeme!
Liina :)

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.