Sussid

08:00

Kuigi viimasel ajal ei ole meil külma ja lumist talveilma olnud, siis hinges on ikka aeg-ajalt kõle tunne. Selle vastu aitab hästi see, kui varbad soojas hoida.

Leidsin mitmeid põnevaid, kuid mitte väga keerulisi võimalusi, kuidas ise pehmeid susse meisterdada. Sussid on tänuväärsed jalavarjud nii pisikestele beebidele kui ka juba suurematele lastele, aga miks mitte ka vanaemale või sõbrale kinkimiseks.

Minule endale meeldivad kõige rohkem kimono tüüpi jalavarjud, mida saab vastavalt kasutatavale materjalile ja mustrile talvises või suvises võtmes eksponeerida.
zaaberry
craftsy


Selliste sussikeste valmistamiseks on vaja ainult kahte lõiget. Leidsin vahva video, kus näidatakse, kuidas sarnase lõikega susse beebidele valmistada. Vaata videot siit:


 Susse võib teha näiteks vildist või fliisist, aga ka lihtsast puuvillasest kangast. Talla jaoks on sobiv osta poest jalanõude sisetaldasid ja selle külge õmmelda pealmine tükk ja kaunistada see lipsukeste, pärlite vms meelepärasega.

Vilunud heegeldajatel soovitan vaadata allpool olevat videot, kus valmivad imeilusad lipsukesega sussid. Tõeliselt armsad nii pisikestele tüdrukutele kui ka emale või vanaemale kinkimiseks!



Ma arvan, et heegeldatud sussid on väga ilusad, aga usun, et isevalmistatud susside kinkimiseks ei pea sugugi olema käsitöömeister ja kudumise-heegeldamise huviline. Variante on palju. Ise tehtud sussid on alati isikupärased ja neid võib valmis teha kasvõi kümneid paare (igaks elujuhtumiks ja iga outfiti juurde).

Tegelikult leidsin veel kaks natuke keerukamate jalavarjude meisterdamise juhendit. Üks neist asub siin. Need näevad rohkem välja nagu baleriinad ja seetõttu sobivad hästi pidulike kleitidega kandmiseks. Vaata ka siia.

Sellised sussid on jalas mõnusalt pehmed ja mugavad, aga ei tohi unustada, et nt vildist tallad on siledatel põrandatel kõndides väga libedad. Selle vastu aitab, kui nt silikonist täpikesed talla alla liimida. Minu lapsepõlves olid hästi popid piduritega sokid, mille talla all sarnased kummilaadsest materjalist täpid või triibud olid.

Aga sellegipoolest on sussid tore ja soe kingitus oma lähedastele. Veel on aega, nii et proovi järele!

Eliise




Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.