Soolataignast ehted

09:14







Aastaid olen näinud ilusaid fotosid soolataignast ehetest, sellel aastal võtsin kätte ja tegin ise järele! Tegelikult oli see tõesti lihtne ning täitsa tore ettevõtmine. Hoiatan aga - ajakulukas! Aega ei kulu meisterdamisele endale, vaid ahjus küpsetamisele. Aga tulemus oli minu meelest armas :)
Vaja läheb:
* 1,5 klaasi nisujahu
* 1 klaas maisitärklist
* 1 klaas soola
* 2 klaasi kuuma (mitte keevat) vett

Segasin kõik kokku, jätsin segu kile sees ca 30-45 minutiks seisma. Seejärel asusin tööle. Koheselt sain aru, et tainas on liiga nätske, s.t. jäi käte külge kinni. Lisasin jahu juurde.
Muus osas käitud nagu küpsiste tegemisel ikka :) Jahu lauale alla, et tainas laua külge kinni ei jääks ja asu rullima. Kaunistamisel kasuta endale meelepärast vahendit: vajuta ehtele pitsiga muster või kasuta mustrirulli või värvi hiljem ehe endale meelepärast värvi.

Näevad välja nagu päris küpsised :) Enne ahju panemist tee joogikõrrega ka augud valmis, et saaks neid hiljem kuusele riputada.
Seejärel pane ehted madala kuumusega ahju (ca 80-100 kraadi). Ja siis ei tule teha muud, kui oodata. Ca 1,5-2 h läheb aega, et need korralikult läbi küpseksid. Mina keerasin ehted vahepeal ka ümber, et alumine osa samuti ühtlaselt kuivaks. Võta ehted välja, kui tunned, et nad on täiesti kivistunud.

Kui soovid, pintselda nüüd ehted endale meelepärast tooni. Kui sulle meeldivad naturaalsed ehted, siis pole muud, kui nöör külge ja kuuske ehtima!

Head meisterdamist :)
Liina

3 kommentaari:

Toetab Blogger.