Valentinipäeva õnneküpsised

11:45
Kai jagab üht põnevat ideed, mis sobib nii Hiina uusaasta tähistamiseks, kui ka sõpradele Valentinipäevaks meisterdamiseks.


Mulle väga meeldivad sellised asjad nagu "õnneküpsised" (inglise keeles fortune cookies), mida tihti USAs asuvates Aasia (peamiselt Hiina) restoranides toidu lõpetuseks jagatakse. Õnneküpsiste päritolu ei ole päris selge, kuid kindel on see, et Hiinast see traditsioon ei pärine ning ei jagata küpsiseid seal tänapäevalgi. Pigem on tegu ameerikast alguse saanud ideega.

Allikas: Days of the Year


Sellegipoolest on vahva ja põnev saada väike magus küpsetis, mille seest leida ilus mõte, aforism, inspiratsioon või hoopiski lühike nali.

Allikas: Homemade for Friends


Õnneküpsiste retsept ei ole keeruline, leidsin ühe mõnusa Valio lehelt ja kohandasin pisut:

Kogus: 12 tk

Vaja läheb:

  • 1 munavalge
  • 1/2 dl suhkrut
  • 1 spl vett
  • 30g võid
  • 1/2 tl riivitud laimikoort (võib ka ära jätta)
  • 1 tl vaniljesuhkrut või mõned tilgad vaniljeekstrakti
  • 3/4 dl jahu
  • soola

Valmistamine:

Lõika paberist 12 väikest riba ning kirjuta neile toredaid soove või soovitusi. Soojenda ahi 175 kraadini. Vahusta munavalge ja suhkur, lisa vesi ja sulatatud või. Kui soovid kasutada ka laimi, siis pese see kuuma veega ning riivi poole teelusika jagu koort taignasse. Lisa maitseained ja sega viimasena juurde jahu. Tee taignast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lusika abil 12 õhukest, peaaegu läbipaistvat ringikest. Küpseta 5-6 minutit, kuni ääred hakkavad veidi pruunistuma. Tõsta plaat ahjust ja aseta kohe soovidega paberiribad küpsistele. Murra küpsised pooleks ning pooled veel kord pooleks, enne kui need jahtuvad ja rabedaks muutuvad.

Kes eriti meeleolukaid küpsiseid tahab, võib taignale ka toiduvärvi lisada. Hiljem võid küpsiste otsad veel näiteks šokolaadist läbi kasta ning seejärel ka teemakohaselt pakendada :)

Allikas: Ikifashion
Allikas: your southern peach


Allikas: Agus Yornet

Allikas: Tablespoon

Peame omale kalleid inimesi ikka meeles :)

Kai

NB! Hiina uusaasta saabub 8. veebruaril.


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.