Isetehtud valgustid

07:45
Seekordses postituses jagab Helena ideid sellest, kuidas mõnusad talveõhtud kaunite valgustite abil veelgi hubasemaks muuta.

Äsja maha sadanud lumi ja pimedad ning sumedad talveõhtud on ühed mu lemmikud - hea põhjus mõnusalt kodus teki sees istuda, head raamatut või lemmiksarja vaadata ning mõnusat jooki rüübata. Samas tuleb just sel pimedaimal ajal esile vajadus korralike valgustite järgi - et silmad pika lugemise järel valutama ei hakkaks ning tuba koristades tolm ikka kõikjalt võetud saaks :) Seetõttu olen ka mina juba mõnda aega korralikku meigilaua ja öökapi valgustit otsinud. Netis ringi surfates leidsin aga superlahedaid ideid, kuidas ka ise (ka vanast) tavalise valgusti asemel üks superlahe omamoodi valgusti teha. Siinjuures tuleb aga kindlasti meeles pidada, et kasutusel oleks lambipirn, mis ei lähe kuumaks.

Jagan oma lahedaid leida ka teiega - ehk sobib mõni neist ka teie koju? :)

Sellise laheda valgusti saad teha plastiklusikatest (ka värvilistest), kui lõikad lusikad lühemaks ja torkad ning liimid nad 7-liitrise plastikust veeanuma külge, mille otsad saad lõigata ära ja teha anumast lambivarju. Vaata õpetust siit >>
Allikas: Techblog
Sellise vinge lambi saad teha tavalistest joogikõrtest:
Allikas: Design Sponge
Lõika kõrred 5-10 cm pikkusteks juppideks (eemalda vetruvad osad), tee kõrrejuppidele kummastki otsast sisselõiked, jäta keskosa alles ja kinnita selle külge traat, mis omakorda kinnitub lambi põhiosa külge kinnituva spiraaltraadi külge. Õpetuse leiad siit >>
Allikas: Design Sponge
Muuda Jyski paarieurone lambivari omanäoliseks ja lisa sellele lilli või nööre/paelu vastavalt oma soovile ja sellele, kuidas need Sinu tuba kaunimaks teevad:
Allikas: Craftynest
Eriti laheda efekti saad siis kui liimid lambivarju põhjale tavalisi muffinivormi pabereid :)
Allikas: Design Sponge
Vali lambi põhjaks omale meeldiv alus ja voilaa - ongi valmis :) Võid anumasse ka midagi sisse pista - liiva, merekarpe, pärleid, mida iganes soovid!
Allikas: The Concrete Cottage
Pudelite ja purkidega valgustite jaoks leidub ülipalju lahedaid ideid. Siin on mõned näited:
Allikas: Etsy
Allikas: Retro Renovation
Lisaks purkidele ja pudelitele leiab veebist ka ülipõnevaid lahendusi, mis on tehtud köögitarvikutest:
Allikas: Retro Renovation
Allikas: Pinterest
Allikas: Design Bump
Allikas: Diply
Hea efekti tagab ka n-ö õhupallimeetodil tehtud lambivari (st täispuhutud õhupalli peale kleebitud ornamendid, mis kivistuvad ja hiljem õhupalli purunedes tugevalt püsima jäävad). Vaata juhendit siit >>
Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Olen õhtuti koju tulles märganud, et paljudel minu naabritel säravad kodudes mõnusad suured puhevil ja sulgedega lambid. Ka sellist lampi saab hõlpsasti ka ise valmistada - põhjaks võib võtta taas mõne olemasoleva lambivarju:
Allikas: Notedlist
Võib teha ka "vähem pehmema" lambikatte:
Allikas: Design Bump
Allikas: Design Bump
No ja kui nüüd jõulud varsti mööduvad, võib allesjäävad tulukesed ka öökapivalgustusena edukalt ära kasutada :)
Allikas: Urban Outfitters
Loodan, et saite siit nüüd kamaluga ideid, kuidas need pimedad õhtud hubasemaks ja mõnusamaks muuta :)

Teie Helena


1 kommentaar:

  1. väga omapärased ja efektsed on lusikatest tehtud lamp .köögiriivist lamp ka.

    VastaKustuta

Toetab Blogger.