Tee kingiks järjehoidjaid

07:45
Helena jagab põnevaid ideid sellest, kuidas oma kallitele lähedastele jõuludeks ise raamatu järjehoidja teha.

Kuigi lugerid ja e-raamatud on kõikjal üha enam võimust võtmas, usun jätkuvalt, et üks korralik mõnusa "päris raamatu lõhnaga" raamat on alati asjalikuks kingituseks - plaanin ka ise tänavu lähedastele raamatuid kinkida. Seega - kui tahad ka mõnele heale sõbrale või pereliikmele raamatut kinkida, siis lisa sellele mõnus soe nüanss ja valmista raamatu juurde ka armas järjehoidja, mida raamatu saaja hiljemgi saaks kasutada ning mida vaadates Sina talle alati meelde tuled :)

Olen ise juba pikemat aega loonud endale süsteeme selleks, et rohkem raamatuid lugeda ja mõelnud pidevalt, et oleks vaja üks armas järjehoidja ka hankida, sest praegu on mu raamatute vahel vaid tšekid või suvalised paberilipikud. Surfasin veidi ringi ja leidsin jubelahedaid ideid! Panen siia mõned eriti vahvad mõtted võimalustest, kuidas saab teha lahedaid järjehoidjaid:

Praegu koguvad rohkelt populaarsust zen värviraamatud ja pildid. Leia veebist omale meeldiv zen järjehoidjamuster, prindi see tugevale paberile, värvi ära ja ongi valmis! (kaunimaks efektiks võid taha ka värvilise paberi kleepida, kui teist poolt värvida ei soovi). Printimiseks sobivaid põhju võid leida näiteks siit >> Soovi korral võid kinkida ka lihtsalt väljaprinditud ja n-ö ette valmistatud järjehoidja koos värvipliiatsitega - nii saab kingisaaja selle endale sobivalt ära värvida :)

Allikas: Pinterest
Kasuta tugevamat värvilist paberit, käsitööpoest saadavaid kleebitavaid silmi ja kangapoest leitavaid tupsukesi ning valmista oma väiksematele sõpradele nende lemmikkangelasega järjehoidja. Suurem lugemisind on garanteeritud :)

Allikas: Pinterest
Kasuta ajakirja väljalõikeid, erinevaid kleepse ja paelu ning kleebi kokku järjehoidja, mis iseloomustaks enim kingisaajat, kellele järjehoidja mõeldud on:

Allikas: Pinterest
Rõhu vähestele detailidele ja mõnele kaunile lugemise, raamatute või motivatsiooniga seotud tsitaadile, mida järjehoidjale lisada. Minu arust on näiteks siin päris häid mõtteid >>

Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Üheks võimaluseks on oma pooleliolevatest raamatutest lausa lilleaed teha. Selleks kleebi ruudukujulise järjehoidja ülemisse otsa kahest kroonlehest koosnev lill (või miks mitte ka lumehelves?).

Allikas: Pinterest
Lihtsaks mooduseks mugavate ja lustlike järjehoidjate valmistamisel on ka kirjaklambrite kasutamine - lihtsalt vali sobiv idee ja kinnita see pärast valmistamist suure (võimalusel plastmasskattega) kirjaklambri külge.

Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Vali järjehoidjale sobiv kuju (näiteks mõni ornament, lill või loom) ja lõika sellesse avaus, mille abil saab järjehoidja raamatu lehtede vahele kinnitada.

Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Pane oma fantaasia tööle paelaga valmistatavate järjehoidjate puhul, kus saad paela mõlemasse otsa midagi vahvat lisada. Pane tähele (ja tuleta ka kingisaajale meelde), et paela otsas olev asi ei jääks raamatu lehtede vahele, sest see võib lehti või paela otsas olevat kaunistust rikkuda.

Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Veel mõned toredad ideed, kuidas koduseid lõngajuppe või allesjäänud jäätisepulki järjehoidjate meisterdamisel ära kasutada: 

Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Allikas: Pinterest
Loodan, et need 20 ideed järjehoidjate meisterdamiseks on Sulle abiks ning panevad mõtte tööle, kuidas raamat jõulukingina veel omapärasemaks muuta :)

Muhedat meisterdamist!

Helena


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.