Lõbus kalender

08:15
Kai soovitab ühe põneva kingiideena isetehtud kalendrit - ta on ise seda teinud varem ja teeb ka sel aastal. 

Mina olen pärit Saaremaalt, kuid hetkel elan ja töötan Tallinnas. Lisaks elasin ja õppisin pärast gümnaasiumi lõppu kuus aastat Tartus. Juba kaks aastat on Tartus tudeerinud ka mu õde. Mu tädipere elab Viljandimaal ja kolm tädilast on samuti - kes rohkem, kes vähem aastaid - Tartus õppinud-töötanud. Selge on see, et Saaremaale vanavanemate juurde jõuame harvemini, kui tahaks. Sestap otsustasime 2013. aasta jõuludeks teha vanaemale ja vanaisale kalendri, kus vähemalt pildis oleme nendega aasta läbi. Kuna mu vanaema ja vanaisa blogisid, Facebooki ja Instagrami ei külasta, võin (siiski rangeima saladuskatte all) öelda, et plaanime sama ka selle aasta jõuludeks :)

Otsustasin kalendriideed soovitada ka siin blogis just seepärast, et omast kogemusest tean öelda, et selline kink meeldib kingisaajale väga. Minu vanavanemate puhul kohe niiväga, et seda näidati kõigile sugulastele ja sõpradele, kes külas käisid ja läbi terve aasta käis kalender seina pealt mitmeid kordi maha, et kõigi külalistega see ikka otsast lõpuni läbi lapata ja rääkida pikki (ja vahel piinlikke) lugusid oma tublidest lapselastest.

Pikema jututa, siin nad on, 2014 ja 2016:



Oma kalendrite kujundamiseks, trükkimiseks ja tellimiseks kasutasin sellist teenust: picturehappy.ee, kuid variante on ka teisi. Näiteks kalendrid.ee.

Loomulikult on variant ka ise otsast lõpuni kõik ise teha. Tarvis läheb pabereid, joonlauda, pliiatseid, markereid, paberiaugustajat jne. Suuruse ja kujunduse ja värvilahendused ja kõik muu saab siis ise käigu pealt otsustada.

Toon aga siin ühe Internetist leitud näite Insta-kalendrist:

Allikas: A Beautiful Mess

Allikas: A Beautiful Mess

Kui tavapärane pildikalender tundub igav, võib välja mõelda igasugu krutskeid. Minu vanavanemaid ootab märtsikuus näiteks ports selfie'sid minu pere ja tädipere liikmetest. Loomulikult ei saanud me välja jätta ka vanaema koera Tupsut :)


Ära on märgitud ka sünnipäevad. Tähtpäevadest rääkides... väga vahva mõte (mille ideeautorina pean taas välja tooma kõikvõimsa Interneti) on teha kalender vaid olulistest tähtpäevadest - näiteks suguvõsa sünnipäevadest, pulma-aastapäevadest ja muust. Nagu allpool oleval pildil:

Allikas: The Whoot

Mõnusat meisterdamist :)

Kai

NB! Ärge siis mu vanaemale ja vanaisale midagi öelge.

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.