Kookospallid nagu Raffaello

08:30
Eliise kirjutab nüüd sellest, mida magusa sõpradele jõuludeks kinkida. Idee leidsin ühest toredast blogist nimega Let the Baking Begin!
Allikas: TasteSpotting
Minu lemmikud on Raffaello kommid. Ma ei ole väga suur maiustaja, aga nendest kommidest ma ära öelda ei suuda. Isetehtud kookosepallide retsepti peale tuli kohe mõte, et see oleks selline armas kingitus.  Need näevad sellised talvised välja ning sobivad nii eraldi kingituseks kui ka lisana mõne kingikomplekti juurde. Vähemalt minu kingipakkides on alati ka midagi magusat leidunud.
Kommide valmistamiseks kulub vähe komponente ja aega, ning neid saab retsepti järgi ca 50tk teha.

Kommide sisu valmistamiseks läheb vaja:
2,5 klaasi kookose helbeid
2 klaasi valge šokolaad laaste/nööpe (võib ise riivida)
4 spl magedat võid või kookosõli (NB! Mitte kookospiima)
50 tk röstitud mandlit (võib ise ahjus 10 min 175 kraadi juures röstida)
katmiseks kookoshelbeid
Glasuuri jaoks on vaja 1 klaas valge šokolaad laaste/nööpe, 3 spl kookosõli/magedat võid ning kookoshelbeid.

Kommide valmistamiseks sulata mikrolaineahjus kookosõli/mage või valge Å¡okolaad laastudega/nööpidega. Selleks kulub umbes minut, aga sulatada tuleb jao kaupa ning iga kord läbi segada. Seejärel vala sulanud segu kookoshelvestele ning sega või mikserda hoolikalt. Nüüd võta väike kogus segu, vajuta keskele röstitud mandel ning veereta ümaraks. Seejärel veereta pallikest kookoshelveste sees, kuni see on üleni valgete laastukestega kaetud. 

Juhul, kui segu muutub liiga kuivaks ja helbed ei taha külge jääda, pane segu mõneks sekundiks mikrolaineahju, sega segu uuesti läbi ning jätka pallikeste voolimist. Üks nipp veel! Soovitav on kasutada kookosõli, sest see on toatemperatuuril tahke. Magedat võid kasutades tuleks komme hoida külmkapis.

Pealtäha on kommid valmis, aga tegelikult tasub ideaalse tulemuse nimel kommid omakorda glasuuri ja kookoshelvestega katta. Selleks on vaja mikrolaineahjus sulatada 1 klaas valge Å¡okolaad laaste või nööpe koos 3 spl kookosõliga (võib kasutada samas koguses magedat võid) kuni segu on ühtlane ja tihe. Nüüd tuleb pallikesed glasuuri sisse kasta ning küpsetuspaberiga kaetud pannile hanguma panna. Kui glasuur on kõvaks koorikuks tõmbunud, tuleb pallikesed teist korda glasuuri sisse kasta ning seejärel kookoshelvestes veeretada. 


Allikas: AliExpress
Pane kommid kaunistatud karbi või purgi sisse ja ongi kingitus valmis. Eliise soovib kõigile vahvat isetegemist!

2 kommentaari:

  1. Need klaasid on selle retsepti juures üks kehv mõõtühik, sest šokolaaditükkide maht oleneb tugevalt sellest, kui väikeseks need on purustatud/riivitud... Kas mõni kogemustega tegija oskab need kogused ka grammides öelda?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere!
      Olen nõus, et retsept võiks olla grammides, aga ehk on keegi sarnaseid proovinud teha ja oskab nõu anda. Originaalretseptis on kasutatud Ghirardelli firma šokolaad nööpe (http://www.ghirardelli.com/classic-white-baking-chips.html). Eestis ei ole mina selle firma tooteid näinud, küll aga sarnaseid. Soovin katsetamisel palju edu!

      Kustuta

Toetab Blogger.