Praktilised näohooldustooted meestele

01:08
Eliise kirjutab kõikvõimalikest naturaalselt ja lihtsasti valmistatavatest näohooldustoodetest, mida sõbrale, kallimale, isale või vanaisale jõuludeks kinkida. Praegu on just õige aeg neid valmistada, et tooted oleksid kinkides värsked.

Internetis on lõputult erinevaid juhendeid, kuidas kehakoorijaid, näokreeme, huulepalsameid ja palju muud teha, aga pigem on need naistele suunatud tooted. Arvan, et kuigi naised armastavad enamasti rohkem erinevaid kreeme-koorijaid kasutada, soovivad ka mehed eriti just oma näonaha eest hoolt kanda. Miks mitte siis kinkida meessoo esindajale midagi praktilist, naturaalse koostisega ning mehise lõhnaga!

Meeste näohoolduse puhul tuleb tähelepanu pöörata headele toodetele, mis habemeajamist mugavamaks teevad ja hiljem näonaha meeldivalt pehmeks jätavad. Ma tean mehi, kes on väga tundliku nahaga ja kes valivad väga hoolikalt tooteid, mida endale näole määrida. Nii, et olegi kuiv ja kiskuv ning kergesti ärrituv nahk ainult naiste teema. Kindlasti aitab neid probleeme leevendada looduslik kosmeetika, mida järgnevalt tutvustangi.
Vahutav habemeajamisseep
     1/4 tassi naturaalset aaloegeeli
     1/4 tassi vedelat Castille seepi
     1 spl oliiviõli või mandliõli
     1/4 tassi sooja destilleeritud vett
     paar tilka E-vitamiini või greibi seemne ekstrakti (säilitusaine asemel)
     ca 10-15 tilka eeterlikke õlisid (mõnusa lõhna saavutamiseks)
     1 suurem tühi vedelseebi pudel

Seebi valmistamiseks sega kõik koostisained lihtsalt hoolikalt kokku ja kalla ümber pudelisse. Pudel võiks olla pumbaga, et seepi oleks mugavam kätte saada. Seep säilib paar kuud.

Habemeajamiskreem
     1/4 tassi oliiviõli, mandliõli või kookosõli 
     2-3 spl shea- või kakaovõid
     1/4 tassi aaloe geeli või mett
     1 spl valget kosmeetika savi (ei pea tingimata lisama)
     2 tl söögisoodat
     1/4 tassi vedelat Castille seepi
     E-vitamiini (säilitusaine asemel)

Selle kreemi puhul sulata shea- või kakaovõi ja lisa ülejäänud koostisained. Seejärel vispelda segu paar minutit, kuni segu muutub kreemiseks. Pane kreem sobivasse karpi.


 Habemeajamisjärgne palsam
     1 tl taimsed glütseriin
     6 tilka magusa apelsini õli
     3 tilka sandlipuu eeterlikku õli

 Sega koostisained kokku ja pane sobivasse anumasse. Kui tundub, et kreem on lihtsalt üks kreem, siis lisa vürtsi moodsa kreemipurgiga, mida saab kaunistada nii, nagu see oleks tõeline "eriväljaanne".

Koorimiskreem näole
     2 spl jahvatatud kaerahelbeid
     1/4 tl meresoola
     1 tl vett
     1/2 tl oliiviõli
     1/2 tl mett

See valmib kiiresti ja sobib tegelikult kasutamiseks kõigile, sest sellel on üsna neutraalne lõhn. Iseasi, kas mees on nõus seda endale näo peale panema, sest mina ise olen oma nägu kaerahelvestest tehtud koorijaga hõõrunud ja see tunne on alguses natuke veider. Samas tuleb tõdeda, et pärast on nahk tõeliselt pehme ja mõnus.

Kõikide eelmainitud toodete sisse võib lisada eeterlikke õlisid, mis selle mehisemaks muudaksid. Kui asud poes eeterlikke õlisid valima,  siis mõned rohkem mehelik lõhnad, mida kasutada, on järgmised:
  •      loorber
  •      küpress
  •      bergamot
  •      kuusk
  •      vetiver
  •      seeder
  •      neroli
  •      sandlipuu
  •      salvei
  •      tüümian
  •      meliss
Ole hooliv!

Eliise

2 kommentaari:

  1. Super ideed, tänan! Aga kus kohast ja millist Castille vedelat seepi kasutate?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Castile seebi puhul on tegemist looduslike õlide baasil seebiga (mõiste pärineb Suurbritanniast). Neid saab soetada loodustoodete poodidest, aga ka internetist, nt aadressil http://www.loodusingel.ee/tooted/seebid/speick-natural-vedelseep-katepesuks-300ml-2/ või http://www.bioshop.ee/-dr-bronner-kanepi-ja-teepuuoli-vedelseep-/.

      Head katsetamist!

      Eliise

      Kustuta

Toetab Blogger.