Vol.2 maitsvate kingituste sarjas :)

09:05
Liina jätkab maitsvate kingituste sarja, milleks innustust andsid facebookis meie enda lehe jälgijad :)
Esimene osa, küpsiste eri on siin.

Teine osa on pühendatud igasugustele toredatele ideedele, mida (nagu ikka) kirjeldavad kõige paremini fotod:
 Väikesed südame-pulgakommid


Lihtsaid väikeseid šokolaadi ampse saab taaskord pakendamise abil teha tõeliselt eriliseks kingituseks













Jääkuubikute tegemiseks mõeldud silikoonvormide kasutamine maiustuste tegemiseks (lisatud kaunistused teevad maiustuse veelgi erilisemaks)


Lustakas pakendamine (põhjapõtrade ninad, ühes Rudolfi punase ninaga) :)















Lusikatega saab teha ilusaid šokolaadi ampse (poodidest on võimalik leida ühekordseid puulusikaid). Esimesel fotol on kasutatud ka jääkuubiku aluse abi, et saada lusika otsa šokolaadi kuubik. Need maiused sobivad nii kinkimiseks, kui jõulupeol magustoiduks :)




























Meie sõbrad facebook-is andsid selliseid ideesid:

Kaidy Soovik Hea idee on teha Å¡okolaadi ampse. Vaja läheb selle jaoks piimaÅ¡okolaadi ja valget Å¡okolaadi (kogus vastavalt sellele, kui palju teed neid Å¡okolaadiampse), mingeid koogikaunistusi, millega maiusele ka ilus välimus teha, plastiklusikaid, kilet ka kingi nööri vms. Å okolaad tuleb vesivannil sulatada, seejärel võtad lusikatäie Å¡okolaadi, kaunistad selle ära ja paned külmikusse seniks, kuni Å¡okolaad on taas tahkeks läinud. Kui Å¡okolaad on juba kõvaks läinud, siis paned sellele kile ümber, teed kingituse nööriga väikse lipsukese. Raske on niiviisi seletada 

Liina: Kaidy idee sai postituses juba fotode näol ka seletatud :)

Katrin Kommel Proovin sel aastal teha ise komme. Nii palju erinevaid retsepte leidsin,et tahan kohe järgi prooida. Lastele lastelikud ja täiskasvanutele alkoholiga

Leelo Rand Olen tihti teinud ise Å¡okolaadikomme. 
Vaja läheb:
- väiksed pabervormid
- valge / piima / tume Å¡okolaad

- sisuks: erinevad pähklid, erinevad kuivatatud puuviljad, maisihelbed
- kaunistuseks: kookoshelbed / hakitud pähklid / kuivatatud jõhvikad / kuivatatud kirsid / teist värvi Å¡okolaad / jne 
Sulata Å¡okolaad. Haki pähklid ja vajadusel kuivatatud puuviljad väiksemateks tükkideks ning sega Å¡okolaadi sisse. Tõsta väikestesse pabervormidesse. Soovi korral kaunista. Lase tahkuda 
Agni Liiva Mina proovin sel aastal teha šokolaadi ja/või küünla jõulukaardid valmis meisterdada. Ja need postiga üle Eesti laiali saata.
Samas, käsitsi valmistatud trühvlid tulid ka väga maitsvad.

Kerli Varend Eelmine aasta tegin trühvleid. Vana kommikarbi liimisin pakkepaberiga üle ja panin kommid sinna. Kaunistuseks heegeldasin väikeseid lumehelbeid ja kleepisin neid kaanele.

Sigrid Kaarlõp Isetehtud Å¡okolaaditrühvlid   

Liina: Pakun välja ühe toreda lehe, kus on palju erinevaid kommiretsepte.

Kairi Stepanova Lastele tõid päkapikud ükskord pisikesed kommikesed, mis hetkega hävitati: maisihelbed ( peotäis või kaks-palju jääk on);snickersi batoon. Sulata potis snickers ning lisa maisihelbed. sega läbi, et kõik oleks kaetud snickersiga. Tõsta pisikestesse kommivormidesse ning lase jahtuda!- lihtne ja hea! ( Snickersi asemel võid kasutada ja Tuplat, MilkyWayd jne..)

Kärdu Repnau Ma pilti ei suuda leida üles, ma ei kujuta ette kuhu see kadunud on.. aga paar aastat tagasi tegin ise vahukomme! Internetist leidsin pildi millel on täpselt samasugune purk nagu mina kasutasin! Kujude lõikamiseks oli mul pisikesi tähe-ja südamekujulisi piparkoogivorme ja purgile sidusin ümber punaseruudulise ja kuuserohelise lindi. Vahukommide valmistamise retsept on mul ühes kommide raamatus kirjas ja valmistamine ei olnud üldse raske, kui välja jätta fakt, et mul puudus mikser ja vahustasin vist umbes 2 tundi käsitsi vispliga et saaks enamvähem õige tekstuuriga massi valmis! Õnnex oli lõpptulemus 95% õige tekstuuriga (nats pehmeks nad mul jäid ikkagi) ja maitses siiski suurepäraselt! Saaja oli vägagi liigutatud kingist Peakski sel aastal uuesti tegema.. Nüüd oman mikserit kah

Gerly Lehtmets Mina sain kord kingiks kauni purgitäie kihiti laotud koostisosi maitsva kakao valmistamiseks. Samal moel võib purki panna ka näiteks küpsisetaigna.

Liina: Otsisin juurde fotosid, mis seda ideed illustreerivad :)

 

Kadi Orav Pilti kahjuks pole, aga eelmisel aastal tegin jõulumandleid, mille pakkisin kaunistatud purkidesse.

Erika Kuningas Mina teen jõulukaarte ise ja käepäraste vahenditega ning teele lähevad nad just kirjatuviga neile veidike Eesti piiridest väljaspool elavatele sõpradele.
Eelmisel aastal sai tehtud maitsestatud mandlituutud. Ilma retseptita tegin. Segasin pruuni suhkru, oma äranägemise järgi maitseaineid (nt kardemon, muskaatpähkel, ingver, kaneel jne), supilusikatäis leiget vett, segasin sisse 500 g mandleid ning läksid korraks eelkuumutatud ahju ahjuplaadile. Võtsin A4 värvilise paberi ja servast vabas vormis hakkasin tuutut keerama, sisse pistsin jahtunud maitsestatud mandlid ja keerasin tuutu kinni Isemoodi tegijate töötuppa sooviks väga väga minna pojale fotoalbumit valmistama, millele tuleks peale tekst "Emaarmastus on nagu ring, millel pole ei algust ega lõppu"


Liina: Üks illustreeriv foto ja ühe mandlite retsepti leiab siit.


Niisiis, palju ilusaid ideesid! Ja kellele ei meeldiks saada kingituseks midagi maitsvat :)


Esimese advendi ootuses,
Liina :)

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.