Küpsiste eri ehk vol.1 maitsvate kingituste sarjas :)

23:00
Seekord pakub Liina välja palju erinevaid variante teha küpsised ainulaadseks kingituseks:
Hiljaaegu viisime läbi küsitluse meie enda lehekülje sõprade seas, et saada ideesid maitsvate kingituste tegemiseks. Alustaksin maitsvate kingituste eri postituste pisi-sarjaga, millest esimese pühendan küpsistele :) Enamjaolt on neid kerge teha, nad maitsevad kõigile ning hea tahtmise korral saab teostada tõeliselt mitmekülgseid ideesid, et sõpru/perekonnaliikmeid/kallimat üllatada.
Niisiis, ideed (neid illustreerivad pildid, sest üks pilt ütleb rohkem, kui.... )
Esimesena tooksin välja ühe tõeliselt vahva idee, mis tegi mul tuju nii heaks, et ma neid ka ise kohe järele katsetasin. Idee:
Ja minupoolne teostus:

Viisin need kingitused ise suve alguses kingituseks ühele noorhärrale lõpetamise puhul ja need küpsised tegid tuju heaks nii lastel kui ka täiskasvanutel :) Mõtle vaid üks hea pakendamise viis ka juurde ja ideaalne kingitus!
Kahest erinevast toonist taignast on võimalik teha ilusaid jõulupäraseid küpsised.
Piparkookidest kuusepuu valmistamine on eriti lihtne. Ainus, mis vaja, on erinevas suuruses sama kujuga vorme. Ise nägin selliseid just Lõunakeskuse Maksimarketis (ju siis on neid ka teistes Maksimarketites). Ja pean siikohal ära mainima, et seal poes oli üldse väga äge valik vorme, muffinipabereid, kaunistamismaterjale jne... Küpsetamishimulised, minge uurige ;)

Rudolfi temaatilisi piparkooke on kohe igasuguseid. Aga igatahes on nad väga lustlikud ja üldsegi mitte väga keerulised valmistada.

Natukene kergema valmistamise astmega Rudolfid :)

















Ja natukene rohkem nokitsemist nõudvad, aga toredad pulga otsas Rudolfid...

Valge kreemi ja purustatud Marianne kommide kasutamine teeb küpsised jõuluseks:)
Selle pildi puhul ei ole tegemist küll küpsistega, vaid šokolaadiga, aga sama edukalt võiks kasutada piparkookide kaunistamisel Marianne kommipuru :)
Piparkoogid kodukaunistamisel! Torka enne ahjupistmist kõrrega piparkoogi sisse vaid kaks auku ja pärast saad nööri läbi sidudes moodustada piparkookide rea, mida kuhugile riputada :)
Või tee kõrrega auk ja riputa ilusad piparkoogi kuuse otsa!
Jõulused küpsised, kui lisad tavalisse taignasse rohelisi ja punaseid M&M komme :)


 Tulemus võiks olla midagi sellist...
Lustakad küpsised... Vahukomm peaks ja...


Pakendad küpsised erilisel moel...


Tahad millega lihtsa, aga armsaga külalisi üllatada? Natukene nokitsemist, aga tass kohvi/teed muutub eriliseks!
Aga mida pakkusid meie sõbrad facebookis?
Kristy Tannil oli selline armas pakendamise mõte :)










Kärdu Repnau kirjutas nii: "ja venna pere sai ühel aastal ikka kõva koguse (4-5 kg kindlasti) ise tehtud piparkoogitaigent! see oli mu siiani kõige enam õnnestunud taigen ka.. neil lapsed oli õnnelikud Ja seoses piparkookidega- olen ka teinud hästi suuri nimelisi ja ilusasti kaunistatud piparkoogisüdameid!"
Otsisin ise retsepte juurde, mõned piparkoogitaigna retseptid leiad siit, siit ja siit.
Suure ja nimelise piparkoogi ideed olen isegi kasutanud. Selline personaalne lähenemine meeldis kõigile ja kuigi kahjuks foto pealt pole aru saada, kasutasin tõeliselt suurt südamekujulist vormi, mille soetasin Prismast. Fototõestus kingitusest:
Elise-Marit Kippar soovitas: "Eelmisel aastal tegin kingiks tervislikke piparkooke (ilma nisujahu ja suhkruta), maitsesid nagu päris

Selle pika ja illustratiivse postituse lõpuks jääb soovida vaid üht... maitsvaid jõule! ;)


Jõuluõhinas,
Liina :)

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.