Kingi jõuludeks tervislik näks: isetehtud müsli

13:40
Toome seekord teieni sugugi mitte-nii-konti-murdva nipi ehk tervisliku näksi retseptisoovituse, mida on lihtne valmistada ning mis teeb kindlasti meelehead igale kingisaajale: sõbrale, kallimale, vanemale, vanavanemale või kolleegile :)

Tegemist on isetehtud müsliga, mida võib valmistada väikeste batoonikestena, aga ka selliselt, et seda saaks süüa hommikueineks  keefiri või piimaga. Boonuseks on see, et müslit saab kujundada  erinevatele maitsemeeltele sobivaks, lisades sinna rohkem pähkleid või kuivatatud puuvilju või hoopis šokolaadi.


Näiteks Liisi blogis on välja toodud, et eriti krõbeda ja maitsva müsli saab siis kui kasutada valmistamisel mett ja pähkleid:

Krõbe mee ja pähkli müsli

200 g kaerahelbeid
5 sl mett
125 g võid
1 dl demerara suhkrut (soovi korral võid selle karamellimaitse suhkru asendada ka tavalise peensuhkruga)
200 g sarapuupähkleid
130 g maapähkleid
100 g kuivatatud banaanilaaste

Sulata pannil või, mesi ja demerara suhkur (või tavaline peensuhkur). Sega kaerahelbed, pähklid ja banaanilaastud, vala peale või-mee-suhkru segu ning sega ühtlaseks massiks. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud suuremale ahjuplaadile ja küpseta 160 kraadi juures 30-40 minutit, aeg-ajalt segades.
Müslibatoonide tegemiseks suru küpsetatud kuum müsli küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhja ja lase jahtuda. Jahtunult lõika tükkideks.

Ja voilaa!

Kui Sa tahad kasutada müsli pakendamisel purke, siis tee ka need natuke omapärasemaks :) Huvitavaid nippe müslipurkide kaunistamiseks leiad siit!

Vaata veel põnevaid müsliretsepte:


Head meisterdamist!



Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.