Isetehtud helkurid

10:43
Seekordses postituses anname ülevaate erinevatest võimalustest, kuidas teha oma lähedastele jõulukingiks isevalmistatud helkur.

On äärmiselt tore tõdeda, et meie tegemisi jälgivad vahvad fännid, kes lisaks sellele, et on osavad meisterdajad ja isetegijad, hoolivad väga ka oma lähedastest. See on olnud ka meie jaoks igati tore, sest kui planeerisime teha pimedatest õhtutest ajendatult üht postitust isetehtud helkuritest, siis nüüd on meil kohe mitu soovitust ka meie fännidelt, kuidas üht või teistmoodi ise helkureid teha. Aitäh teile, armsad sõbrad! :)

Siin on mõned näited sellest, kuidas saad isetehtud helkuri abil oma lähedastele tõeliselt hooliva, kasuliku ja kauni kingi teha.

NB! Proovi võimalusel helkurit enne lähedastele kinkimist näiteks pimedal ajal kaugelt valgust lastes järgi - tahad ju kindel olla, et Sinu tehtud helkur ikka õigesti toimib ja lähedasi pimedas valgustab :)

Helkuri valmistamiseks läheb vaja:

- helkurkangast (saadaval enamikes kangakauplustes)
- erinevaid materjale helkuri kaunistamiseks - sõltub sellest, kuidas soovid helkurit valmistada (enamasti on ka see kõik kangakauplustes saadav - niit, nõel, pärlid, ilupaelad jne)

Mõned näited...

Handmade by Memmu


Näiteks kui Sulle meeldib heegeldada, siis lõika esmalt halkurriidest kaks ringi, õmble need kokku ja heegelda nende ümber kaunis ääris, mis teeb helkurist justkui lillekese. Sellist helkurit saab kanda nii nööri otsas kui ka prossina (õmble sinna sellisel juhul näiteks tavaline haaknõel taha).





Kui Sa aga pole väga suur heegeldamishuviline, lisa kokkuõmmeldud helkurkanga vahele hoopis pitsi ja kaunista seda näiteks helmestega.


Soovi korral võid helkuri terve ääre helmestega kaunistada: vaata lähemalt, kuidas meie vahva fänn Agnes oma blogis sellised vinged helkurid valmistas :)



Aga meie fänn Aira saatis meile inspiratsiooninäiteks sellised - eriti õrnad ja naiselikud - helkurite ideed, mille autoriks on Kristin! Siin tuleb kindlasti kasuks, kui panna helkurriide vahele näiteks papist ring või fliisiriie, et helkur liiga lödi ei saaks (eelmiste helkurite puhul võib seda ka teha, aga seal teeb helkuri "tugevaks" juba ainuüksi see, mis helkuri ümber on). Kauni mustri saavutamiseks on Kristin õmmelnud helkurite peale  kena värvilise pitsi. NB! Vaata, et pitsiriie liiga tiheda mustriga poleks, sest muidu ei paista helkurkangas selle alt välja ning helkur kaotab oma eesmärgi.



Soovi korral võid muidugi ka kogu helkuri ainult helmestega ääristada...

















...ja kes üldse ütles, et helkur peab ümmargune olema? :) Helkurkangas võimaldab Sul teha oma helkuri kuju täpselt selliseks, nagu soovid. Arvesta lihtsalt sellega, et helkuri pind oleks piisavalt suur selleks, et Sind või Sinu sõpru pimedas valgustada! PS - vaata kui lahedaid erinevaid kujusid on Tuu Tuu näiteks järgi proovinud.


Osavamad näpud võivad väikeste lisanduste abil helkuritest näiteks ka ülinunnud öökullid valmistada :) Need on juba ainuüksi prossidena nii armsad!



Ja niisamahästi võid endale või oma sõbrale ka helkivad lilled või lumehelbed rinda pista.
Saad valmistada helkuri näiteks ka nii, kui lõikad ühe 10 cm laiuse ja umbes 30 cm pika riba, millest teed justkui tiheda "kammi" (lõikad sälgud sisse, aga jätad ülemise ääre umbes 1 cm ulatuses lõikamata) ning kui selle "kammi" siis kokku rullid, saad vallatute ribadega helkuri :) Lahtilõikamata ülemise otsa saad fikseerida paari õmblusega ning seejärel endale meelepäraselt näiteks ilusa paela või hoopis metallotsikuga kini katta.





Nendele paeltele võid loomulikult midagi eriti nunnut ka veel jurude lisada. Vaata näiteks, kuidas Aveli oma blogis erinevaid helkurite disaine järgi proovis - need on väga lihtsad ja armsad :)




Fantaasial pole piire - Sinu või Su sõbra talvemantli krael võib vabalt ka lumesajus üks helkiv kiil maanduda... :)


...või Sinu tasku küljes lillekobar õitsema puhkeda :)






Ära siis suure meisterdamise käigus neid sõpru ka unusta, kes talvel mantlit või jopet ei kanna, kuhu helkur kinnitada :) Vaata Maci Muhvi blogist lähemalt, kuidas ka oma neljajalgsele sõbrale vahva isetehtud helkur meisterdada!









Hooli oma sõpradest - kaunista neid ja tee nad nähtavaks!

2 kommentaari:

  1. Tere! Aitäh heade ideede eest! Jagasime teie nõuandeid ka meie uuel Facebooki lehel Helkur külge! Loodan, et teil pole selle vastu midagi. https://www.facebook.com/helkurkulge/

    VastaKustuta
  2. Meil on väga hea meel selle üle! Mõnusat meisterdamist ja mõnusat jõuluaega :)

    VastaKustuta

Toetab Blogger.