Jõuluteemalised pulgakommid

13:59
Eliise räägib nüüd maiustustest. Pulgakommid on lastele alati meeldinud. Need on nii ilusad ja nii mõnusalt magusad! Leidsin palju erinevaid võimalusi pulgakommide kodus valmistamiseks. Minu arvates odav ja kiire võimalus teha hästi palju pulgakomme korraga ja kaunistada neid just nii nagu endale meeldib.

Poes müüakse laias valikus erinevaid kaunistusmaterjale, aga hästi sobivad ka nt purustatud klaaskommid, kuivatatud puuviljad, pähklid ja lumise ilmega kookoshelbed.

Pulgakommide ettevalmistusaeg on ca 10min ja valmistamisaeg ca 7min.
Retsept:
2 tassi valget suhkrut
2/3 klaasi maisisiirupit
1/4 klaasi vett
2 tl essentsi, nt piparmünt või vanilje
erinevad kaunistusmaterjalid
puust pulkasid (sobivad ka hambatikud vms)
suhkrumassi vorme (tegelikult saab ka ilma)

Enne pulgakommide valmistamist võta ahjuplaat ja pane sinna pärgamentpaber (küpsetuspaber) või foolium.
Sega omavahel kastrulis suhkur, maisisiirup ning vesi ja kuumuta tasasel tulel. Lase vedelik tasasel tulel keema ja sega seni kuni suhkur on täielikult sulanud ja selgeks muutunud. Vahepeal võid kastruli serva veega märjaks tehtud pintsliga (nt munapintsel) kausi serva niisutada, et kristalle ei tekiks. Keeda suhkrumassi 5-7 minutit ning seejärel tõstke kastrul külma veega täietud potti, et segu hakkaks tahkuma (väldi vee sattumist segu sisse). Lisa samal ajal essents ja loksuta segu külmaveevannis 10-15 sekundit.
Nüüd tõsta kiiresti lusikaga või vala pannile segutilgad ja aja need pisut laiali, et moodustuksid umbes 3cm suurused ringid. Lisa kohe segu sisse pulgakommi pulk ja puista peale meelepäraseid kaunistusi. Lase natuke aega hanguda ja ongi valmis!


Pulgakomme saab valmistada ka šokolaadist!
Selleks sulata šokolaad veevannil. Kui kasutad valget šokolaadi, lisa sulanud massile soovi korral pisut toiduvärvi, võid lisada ka küpsise- või puuviljatükke vms. Pane segu vormidesse, suru pulk sisse ning lase kõvastuda.

Mina arvan, et täiskasvanutele võiks meeldida tumedast šokolaadist pulgakommid.



Midagi traditsioonilist tuli ka meelde! Minule meeldisid omal ajal vanaema tehtud kukekommid, mille valmistamisele ka ise käed külge panin. See oli tõepoolest imelihtne!

Kukekommi valmistamiseks sulata pannil valge suhkur tasasel tulel. Vajadusel võid ettevaatlikult ja vähehaaval vett lisada. Kui suhkur on sulanud ja selgeks massiks muutunud, tõsta see vormi, suru pulgake sisse ning lase taheneda.
Kui kodus ei ole vorme, siis saab neid osta nt internetipoest aadressil http://koogimeister.ee/index.php?id_category=88&controller=category&id_lang=6

 Ilus pakend ümber ja ongi lihtne ning südamlik ise tehtud kingitus olemas!


Allikad:


Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.