Isetehtud kehakreem

07:38
Kindlasti leidub Sinu tuttavate seas ka neid, kel natuke õrnem nahk... Mis oleks veel armsam kui see, et kingid neile sel talvel isetehtud kehakreemi :)

Isevalmistatud kreemi võid kinkida ükskõik kellele - kreemi valmistamine pole mingi keeruline teadus ja tulemus on kindlasti hulga parem ja loodussõbralikum, võrreldes poodides leiduvate sünteetiliste kreemidega.


Nii näiteks on siin üks lihtsate koostisosade ja sugugi mitte keerulist valmistamist nõudev niisutava kehakreemi retsept:

Sul läheb vaja:
* vana blenderit;
* keskmise suurusega klaaskaussi ja lusikat, mida sa enam söögitegemisel ei kasuta.

Kasutuses olevate kööginõudega ei ole mõistlik isegi looduslikke ilutooteid valmistada, kuna neile võib jääda jääke ja mesilasvaha võib nõudelt raskesti maha tulla.

Kreemi koostisained:

* Kolmveerand tassi vabalt valitud puhast õli (soovitatavalt magusa mandliõli, mis imendub hästi naha sisse ja ei jäta seda rasuseks)
* Üks tass puhast vett (või ka riisi- või roosivett)
* Kaks supilusikatäit mesilasvaha (NB! Kui oled mee või mesilasvaha vastu allergiline, siis ei soovita mesilasvaha kasutada.)
* 30 tilka eeterlikku õli (näiteks lavendel, ylang-ylang, bergamot vm.) Lavendel on üks parimaid, kuna lõhnab hästi ja ravib samas ka päikese- ja muid põletusi ning mõjub taastavalt kõikidele nahatüüpidele. Väldi aroomiõlisid, sest need on sünteetilised.
* Väikest klaaspurki või -topsi kreemi säilitamiseks.



Toimi järgnevalt:

Pane mesilasvaha graanulid või sellest lõigatud õhukesed laastud koos õliga kuumuskindlasse anumasse.  Aseta anum veega poolenisti täidetud poti sisse ja kuumuta, kuni mesilasvaha üles sulab. Seejärel eemalda anumad kiiresti tulelt ja jahuta hetke, kuid ära lase mesilasvahal uuesti tahenema hakata.

Vala tassitäis vett blenderisse ja sulge kaas. Pane masin suurel kiirusel tööle ja hakka õli segu vee hulka valama (soovitatavalt läbi selleks mõeldud avause kaanes). Vesi hakkab õli juurde valades paksenema, kuid jätka valamist, kuni kõik on otsas.

Sega eeterliku õli tilgad kreemi hulka ning vala see klaaspurki, eemaldades viimsedki jäägid blenderist.

Kreem säilib jahedas umbes kuus kuud, nii et värskuse tagamiseks soovitame hoida seda külmkapis.



Kreemi pakendamiseks otsi mõni kena purgike ja kaunista ka see kenasti ära! Purkide kaunistamise nippide saamiseks vaata meie varasemat postitust siit >>>



Siit leiad veel mõned toredad retseptid isetehtud kreemide valmistamiseks:


PS - vaata ka, kuidas valmistada lihtne huulepalsam! Loe lähemalt >>>


Mõnusat kreemikeetmist! :)

Kommentaare ei ole:

Toetab Blogger.